Home

Είναι θέμα ωριμότητας… κυρίες και κύριοι…

June 3, 2008

Νέος, ευπαρουσίαστος, ευτυχισμένος δικηγόρος, σε δεσμό με νέα, όμορφη, ευτυχισμένη πολιτικό, παίρνει επιτέλους τον λόγο σε μεσημεριανή εκπομπή σχετικά με τους πρώτους “γάμους” ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα: “Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη για να αποδεχτεί το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων”.
Ένα γνήσιο παιδί της Νέας Τάξης, μιας τάξης που είναι τόσο ώριμη αν και τόσο νέα.
“Παντρεύτηκαν στην Τήλο”.
Και τώρα αρχίζει το ξεμπρόστιασμα των “συντηρητικών”.
Ο γάμος είναι κάτι που έχει σχέση με τις θρησκείες, και που για να παρακάμπτονται οι θρησκείες, σχετικά πρόσφατα μας ήρθε και σε συσκευασία με το όνομα “πολιτικός γάμος”.
Πρώτα απ’ όλα, ο γάμος και ο,τιδήποτε έχει σχέση με την θρησκεία, είναι κάτι που συνήθως απεχθάνονται οι γκέϊ, οι αριστεριστές, οι ψευτοπροοδευτικοί και γενικά όλοι οι παραπλανημένοι. Πως γίνεται λοιπόν, τα τελευταία χρόνια στις δυτικές χώρες, και τώρα ξαφνικά και στην Ελλάδα, να επιλέγουν ορισμένοι ομοφυλόφιλοι να τελούν το μυστήριο του γάμου, έστω και στην “πολιτική” του βερσιόν;
Ένα απλό συμβόλαιο στο δημαρχείο θα ήταν υπεραρκετό. Ή μήπως όχι;
Το πρόβλημά τους δεν είναι μόνο το αν θα έχουν ίσα δικαιώματα όσον αφορά τα νομικά, περιουσιακά και κληρονομικά που προκύπτουν από μία συμβίωση, αφού θα είναι ουσιαστικά παντρεμένοι και με μια απλή υπογραφή, κάτι που θα νομοθετηθεί αργά ή γρήγορα. Το πρόβλημά τους είναι επίσης πως θέλουν να σπάσουν τον τσαμπουκά του ετεροφυλόφιλου, υιοθετώντας τον συντηρητικό και απεχθές προς αυτούς θεσμό του γάμου, και συγκεκριμένα την ίδια την τελετή, το μυστήριο, γιατί έτσι του αφαιρούν την σημασία που έχει, προερχόμενος από την θρησκεία.
Είναι ένα παιχνίδι με τα σύμβολα, ένα αργό γκρέμισμα, που θα μας φέρει στην Νέα Εποχή, με τα δικά της “προοδευτικά” σύμβολα που θα αντικαταστήσουν τα παλιά “φθαρμένα” σύμβολα. Κάποιοι μεταξύ των ομοφυλοφίλων έχουν κάνει σκοπό ζωής την απόλυτη επιβολή των θέσεών τους, με κάθε μέσο. Και έτσι δυσφημούν αρκετούς άλλους, πιο συγκρατημένους.

Αφού λοιπόν προκαλέσουν με την επιλογή τους να χρησιμοποιούν την λέξη γάμος, αντί για την ονομασία “σύμφωνο συμβίωσης” ή κάτι άλλο, μετά κάθονται αναπαυτικά και διασκεδάζουν με τις αντιδράσεις της “συντηρητικής κοινωνίας”. Είναι δυνατόν να μην πέσουν αρκετοί σ’ αυτή την καλοστημένη παγίδα; Θα μιλήσουν λοιπόν οι συνήθεις ύποπτοι “γραφικοί” στα κανάλια, θα φανούν σαν απάνθρωποι φασίστες που “καταπιέζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”, και στο τέλος, αφού καθίσει η σκόνη, θα το αποδεχτούμε κι αυτό όταν θα είμαστε αρκετά “ώριμοι”.
Η απλή ψυχολογική ερμηνεία της επιλογής του γάμου σαν κάτι επιθυμητό από τους ομοφυλόφιλους είναι κάπως έτσι: “και ποιός είσαι εσύ που θα με κάνεις να αισθάνομαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας και θα μου απαγορεύσεις να παντρευτώ και να το γιορτάσω κιόλας με όσο θόρυβο το γιορτάζεις κι εσύ;” Είναι αυτό το δίκιο που τους πνίγει.
Μάλιστα, τα αντίστοιχα ευτράπελα των γκέι “γάμων” αλά heterosexual στο εξωτερικό, απ’ όπου έρχεται όλο αυτό το “κύμα προοδευτικότητας”, ήταν πιο ολοκληρωμένα, με νυφικά, με μπομπονιέρες, λιμουζίνες και άλλες φανφάρες αντίστοιχες του πατροπαράδοτου γάμου μεταξύ άντρα και γυναίκας.
Μπορεί λοιπόν σε αυτή τη χώρα, οι αλάνθαστα πανομοιότυποι με τους αντίστοιχους του εξωτερικού, μιμητές-εκφραστές της απελευθέρωσης του σκλαβωμένου γάμου από τον ζυγό της θρησκείας να είναι ακόμα σχετικά συνετοί, αργά ή γρήγορα όμως θα ακολουθήσουν, τα βήματα των πρωτοπόρων της Δύσης, και θα έχουμε την απαραίτητη γιορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη από τα ίδια τα σύμβολα και τα στερεότυπα που τόσο απεχθάνονται, αλλά δεν μπορούν να απαρνηθούν ορισμένοι “προοδευτικοί”.

Και να μην ξεχνάμε και τα διαμαντένια δαχτυλίδια, για τις κυρίες.


Y

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: