Home

Δρόμοι – «άβατο» 200 μέτρα από την Ομόνοια

September 11, 2008

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ

Γκέτο αλλοδαπών συμμοριών το κέντρο της Αθήνας
Οι σκελετωμένες ψυχές και οι μαφίες των λαθρομεταναστών κάνουν αβίωτη τη ζωή κατοίκων και καταστηματαρχών

ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Σομαλοί, Νιγηριανοί και Αφρικανοί ελέγχουν ναρκωτικά και πόρνες
Πωλούν παράνομα όπλα, μαχαίρια και σπαθιά

Νεαρές κοπέλες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 30 ευρώ στην Ευριπίδου και πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών

Οι έμποροι ναρκωτικών κάνουν τζίρο τουλάχιστον 20.000 ευρώ την ημέρα
Τα βράδια οι τοξικομανείς ξεπερνούν τους χίλιους. Την ημέρα η κατάσταση παραμένει η ίδια
Η ΕΛ.ΑΣ αστυνομεύει, δεν προστατεύει
Οι καταστηματάρχες βάζουν «λουκέτο» μετά τις 3 το απόγευμα


Έλληνες σπάνια περνούν από τα στενά του τρόμου

Της Βάσως Ασμανίδου

Το αίμα από την δολοφονική συμπλοκή της περασμένης Παρασκευής στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Μενάνδρου έχει βάψει τους τοίχους των καταστημάτων. Λίγο πιο πέρα, οι μαύρες ιερόδουλες σταματούν τα αυτοκίνητα με τους πελάτες κάτω από τα άγρυπνα βλέμματα των μαστροπών. Μόλις εμφανίζεται το περιπολικό τρέχουν να κρυφτούν στα φτηνά ξενοδοχεία και πίσω από τους κάδους απορριμμάτων της πλατείας Θεάτρου. Κατά μήκος της οδού Γερανίου έμποροι ναρκωτικών, βαποράκια, χρήστες, προαγωγοί, μαύροι-πρωτοπαλίκαρα συμμοριών περιμένουν τα θύματά τους.

Στη Σωκράτους, όταν πέφτει το σκοτάδι, σε κάθε γωνιά κι ένας χρήστης κάνει δοσοληψίες και παζάρια για μια δόση. Νεαρές σκελετωμένες κοπέλες προσφέρουν το αποστεωμένο σώμα τους για αγοραίο έρωτα ώστε να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Αλίμονο σε όποιον περάσει από εκεί. Στα στενά των οδών Γερανίου, Μενάνδρου, Σωκράτους, στην πλατεία Θεάτρου και στην πλατεία Βικτωρίας φωλιάζει ο θάνατος.

Το κέντρο της Αθήνας είναι το «άβατο» που μπροστά του ωχριούν τα Ζωνιανά. Τα γκέτο των αλλοδαπών συμμοριών απέχουν δύο μόλις βήματα από την πλατεία Ομονοίας, κάποτε σημείο αναφοράς όλων των Αθηναίων.

Οι συμμορίες των Σομαλών που μετέτρεψαν το κέντρο της πρωτεύουσας σε πεδίο μάχης λυμαίνονται ακόμη και την περιοχή. «Αυτοί κάνουν κουμάντο και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Ομόνοιας», λένε καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής. Και συνεχίζουν: « Οι αστυνομικοί που βλέπετε αυτή τη στιγμή εδώ αύριο θα φύγουν. Κι εμείς θα δίνουμε μάχη για να σωθούμε»…

Η πικρή αλήθεια που κρύβουν τα λόγια των ανθρώπων οι οποίοι και εργάζονται στα παράνομα στέκια του βούρκου, του τρόμου, του εμπορίου λευκής σαρκός, των ναρκωτικών είναι γνωστή σε όλους. Αλλά, δυστυχώς, τα μέτρα που παίρνει η Πολιτεία για να …καθαρίσει την περιοχή είναι μόνο «ασπιρίνη», αφού μερικές προσαγωγές μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο αδιάφορο αλισβερίσι, που είναι «νόμος» πλέον στις κακόφημες πιάτσες της Αθήνας.

Το γκέτο των συμμοριών

Σομαλοί, Νιγηριανοί, συμμορίες με σπαθιά σαμουράι και χαντζάρες, πωλούν ναρκωτικά, γυναίκες, λαθραία αντικείμενα. Τοξικομανείς τρεκλίζουν. Ζουν στον κόσμο των παραισθήσεων. Πόρνες πωλούν το κορμί τους για μερικά ευρώ ή για τη δόση τους. Το εμπόριο γυαλιών ηλίου και κλεμμένων κινητών τηλεφώνων δεν είναι τίποτα μπροστά στα παραπάνω. Κι όλα αυτά συμβαίνουν μόλις 200 μέτρα από την Ομόνοια.

Η πρωτεύουσα πλέον έχει γίνει ένα γκέτο του υποκόσμου.
Έλληνες δύσκολα συναντά κανείς εκεί. Και όσοι έχουν απομείνει, όπως χαρακτηριστικά λένε, θα αναγκαστούν να πουλήσουν τις περιουσίες τους και να φύγουν. Το ίδιο θα συμβεί και με τις διμοιρίες των αστυνομικών που εισβάλλουν μόνο όταν τα πράγματα ξεφεύγουν.Κι όμως, οι εικόνες αυτές δεν προέρχονται από ταινίες αμερικανικών υπερπαραγωγών. Πρόκειται για γεγονότα που συνιστούν την καθημερινή πραγματικότητα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, με τους τοπικούς άρχοντες να μην κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Μέτρα «ασπιρίνη» από τον Κακλαμάνη

Έπρεπε να μετατραπεί η πρωτεύουσα σε πεδίο μάχης για να σπεύσει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης να ζητήσει μέτρα – «ασπιρίνη» προκειμένου να «καθαρίσει» η Αθήνα; ‘Όχι, απλώς σε μία προσπάθεια να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους και απαιτεί την άμεση απέλαση όσων συλλαμβάνονται και δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα μας. Για τους έμπορους ναρκωτικών και τους σωματέμπορους που «κάνουν κουμάντο» στην περιοχή.

Όμως, εδώ και τόσο καιρό, όπως τονίζουν περίοικοι, το μόνο που έκανε ήταν να στέλνει τη Δημοτική Αστυνομία να κόβει κλήσεις ακόμη και σε ανθρώπους που δουλεύουν στην περιοχή για ένα κομμάτι ψωμί. «Έπρεπε να έχει κάνει πράγματα για να αλλάξει την κατάσταση κι όχι να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους», λένε χαρακτηριστικά.

ΟΔΟΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ

«Κινδυνεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί»

«Βλέπετε και μόνοι σας τι γίνεται. Παντού υπάρχουν έμποροι ναρκωτικών. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε δε κανονικούς ρυθμούς» λέει ο 43χρονος Δημήτρης Κ., που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια διατηρεί κατάστημα στην οδό Μενάνδρου. Και συνεχίζει: «Είμαι αναγκασμένος να κλείνω στις 3 το απόγευμα και να συνεχίζω τη δουλειά μου ακριβώς από πάνω, στο σπίτι μου, που το έχω μετατρέψει πλέον σε εργαστήριο. Στο παρελθόν δεν υπήρχε κίνδυνος. Άνοιγα το μαγαζί στις 8 το πρωί και έκλεινα στις 8 το βράδυ. Έβγαζα 300 ευρώ την ημέρα, ενώ τώρα κινδυνεύω για 300 ευρώ το μήνα».

Ο 43χρονος Δημήτρης είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που παραμένουν στην περιοχή. Έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με συμμορίες ναρκωτικών. Βλέπει το αλισβερίσι και το «πάρε δώσε» της «άσπρης». Παρακολουθεί συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που γίνονται είτε για ναρκωτικά είτε για πόρνες. Όμως φοβάται να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τα καθημερινά επεισόδια που εκτυλίσσονται ακριβώς έξω από το μαγαζί του ή μόλις λίγα μέτρα παρακάτω. Αρκείται μόνο στο να αναφέρει: « Μη ρωτάτε τους λόγους που δεν θέλουν να «καθαρίσουν» την περιοχή μας. Τα λεφτά από τα ναρκωτικά και την πορνεία είναι πολλά και η όποια αστυνομία είναι απλώς προσωρινή. Μόλις πέσουν οι τόνοι οι αστυνομικοί θα φύγουν».

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ


«Μας ληστεύουν διαρκώς»

Οι περιπτερούχοι στην πλατεία Βικτωρίας δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως. Ξέρουν τα τεκταινόμενα όταν πέφτει το σκοτάδι, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει, με κάποιον τρόπο, να επιβιώσουν. «Πέρσι με λήστεψαν. Ο γιος μου κρατούσε το περίπτερο. Μόλις βγήκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα με σκοπό να φτιάξει τα περιοδικά που αφήνουμε έξω, μπήκαν μέσα τέσσερις αλλοδαποί άντρες και πήραν ό, τι βρήκαν. Το παιδί μου δεν αντιστάθηκε. Έκανε ό, τι του ζήτησαν, γι αυτό και ζει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι», αναφέρει η Μαρία Β., περιπτερούχος στην πλατεία Βικτωρίας, και συνεχίζει: «Τις νύχτες δεν βλέπουμε αστυνομικούς να περιπολούν. Συναντούμε μόνο αλλοδαπούς, οι οποίοι αγοράζουν μπίρες και πάνε στα παγκάκια. Ποιος ξέρει τι κάνουν. Προτιμούμε να κρατούμε το στόμα μας κλειστό και απλώς να τους εξυπηρετούμε…».

Τις νύχτες η πλατεία Βικτωρίας μετατρέπεται σε γκέτο αλλοδαπών, κυρίως Νιγηριανών, Αφρικανών, Πακιστανών, οι οποίοι προσφέρουν αγοραίο έρωτα σε διεστραμμένους περαστικούς, πουλούν ναρκωτικά και είναι αποφασισμένοι για όλα, εάν νιώσουν ότι απειλούνται. Αν κάποιος «ξένος» δε μπει στα λημέρια τους, δεν διστάζουν ακόμη και να τον βγάλουν από τη μέση, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα ότι εκείνοι κυριαρχούν στην περιοχή.

Τρέμουν να βγουν έξω τις νύχτες
«Μόλις κλείσω το οδοντιατρείο μου πηγαίνω κατευθείαν στο σπίτι. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί αν βγω μια βόλτα το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας», λέει ο οδοντίατρος Βασίλης Μπουζούγας και προσθέτει:

«Η κόρη μου φοβάται να περπατήσει στην Αριστοτέλους. Το βράδυ μου είχε πει ότι είχε δει να μαζεύονται στα παγκάκια της πλατείας τουλάχιστον 50 αλλοδαποί που είναι ικανοί για όλα. Όταν βγαίνει, θέλω να είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα τη φέρει σπίτι σώα».


Το πιο συνταρακτικό, σύμφωνα με τον κ. Μπουζούγα, είναι το εξής: «Θέλετε μάθετε πώς κάναμε διακοπές φέτος; Κάναμε συνέλευση και είπαμε πότε θα απουσιάζει ο κάθε ένοικος. Έτσι, οι υπόλοιποι έπρεπε να προστατεύουμε την πολυκατοικία από τους διαρρήκτες και τους επιτήδειους».

ΕΛ.ΑΣ για τα μάτια του κόσμου

Μετά τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ Σομαλών, τρεις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται πέριξ της Ομόνοιας. Ακριβώς στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Μενάνδρου υπάρχουν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν έναν νέο «πόλεμο» που ίσως αρχίσει. Μέσα στο γκέτο της Μενάνδρου ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας και τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί με το χέρι στη σκανδάλη είναι προετοιμασμένοι για όλα.

Όμως αυτό που μαρτυρούν οι κάτοικοι κυριολεκτικά συγκλονίζει: «Ήρθαν τώρα, μετά τα επεισόδια. Αύριο θα φύγουν. Ή θα υπάρχουν απλώς για να αστυνομεύουν και όχι για να μας προστατεύουν και να «καθαρίζουν» τη περιοχή μας. Είναι εδώ μόνο για τα μάτια του κόσμου»…

Πηγή:presstime Αρ. Φυλ.120 Σελ. 18-19

HeLLeNiCReVeNgE
Σχόλιο:
Οι διαμαρτυρίες για την ραγδαία υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας έρχονται μόνο από τους λιγοστούς πια κατοίκους στις προαναφερόμενες συνοικίες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι σαφέστατα δεν αποτελούν πρόβλημα για τους πολιτικούς, αλλιώς θα είχαν ευαισθητοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Οι “Αθηναίοι” εγκαταλείπουν την Αθήνα και μετακομίζουν σε νέες κατοικίες στη νότια αλλά κυρίως στην ανατολική Αττική.
Αν αναλογιστούμε μόνο πως αφού ένα μεγάλο μέρος των αυτοαποκαλούμενων “Αθηναίων” που ήρθαν στην Αθήνα την εποχή του μεγάλου ρεύματος της αστυφιλίας δεν αγάπησαν ποτέ πραγματικά την Αθήνα, δεν την σεβάστηκαν, δεν την θεώρησαν σπίτι τους, είναι λογικό να μην αγωνιούν.
Και όταν μάλιστα ζουν ή μετακομίζουν στα προάστια ή στους νέους οικισμούς μακριά από την πόλη, λίγο νοιάζονται αν το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα από τα φριχτότερα γκέτο της Ευρώπης.
Αν μένουν μακριά από τα γκέτο, τον λαθρομετανάστη τον συναντάνε μόνο όταν έρχεται να δουλέψει για κείνους, στην επιχείρησή τους, στη οικοδομή σους, στην εργολαβία δημοσίων έργων, στη βιοτεχνία τους, στο χωράφι τους, για δουλειές στο σπίτι τους ή για να εισπράξουν τα ενοίκια.
Μπαίνουν στο αμαξάκι τους, (που να μπούνε στα λεωφορεία) πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ, στο The Mall, στη διασκέδασή τους, στις διακοπούλες τους, και σφυρίζουν αδιάφορα.
Γιατί να διαμαρτυρηθούν; Γιατί λοιπόν να αποτελεί πρόβλημα αυτή η κατάσταση για αυτούς τους ανθρώπους; Την δουλειά τους την κάνουν και φθηνά μάλιστα. Αυτό έχει σημασία για κείνους.
Καθόλου ανησυχητικό βέβαια που οι πρόθυμοι να δουλέψουν με χαμηλά μεροκάματα αλλοδαποί πλησιάζουν τα τρία εκατομμύρια, δηλαδή αποτελούν κιόλας το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας. Γιατί να ανησυχήσουν; Όσο πιο πολλοί είναι, τόσο περισσότερο εκείνοι θα ωφελούνται.
Σημασία για τον μέσο Έλληνα νεόπλουτο εργοδότη έχει πρωτίστως να κρατούνται χαμηλά τα μεροκάματα, “για να κινείται η οικονομία”. Τι κι αν η εξαθλίωση των λαθρομεταναστών δημιουργεί εντάσεις εκρηκτικών διαστάσεων αφού η χώρα μας δεν έχει, ούτε πρόκειται να έχει ποτέ την κατάλληλη υποδομή για μια τόσο μεγάλη εισβολή, ενώ συγχρόνως δημιουργούνται “μειονότητες” με το έτσι θέλω, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τη χώρα, αυτά για κείνους είναι ψιλά γράμματα και θα τα βρούμε μπροστά μας εμείς και τα παιδιά μας. Σημασία γι’ αυτούς έχει μόνο το σήμερα.
Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την φιλοξενία μας. Με τόσους πολλούς νέους άνεργους και υποαπασχολούμενους, τους οποίους συστηματικά αποκαλούν τεμπέληδες, δίνουν εργασία σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια αλλοδαπούς, “επειδή ο Έλληνας δεν κάνει αυτές τις δουλειές”. Κουραφέξαλα. Και ποιος έκανε όλες αυτές τις δουλειές πριν εισάγουν τους δούλους τους;
Πάνω από όλα το κέρδος. Ντροπή τους…
Ο μέσος Έλληνας δεν πιστεύει πια στον Έλληνα. Στη τσέπη τους πιστεύουν, είτε το κάνουν από ανάγκη, είτε για γρήγορο πλουτισμό. Και οι πολιτικοί μας δεν πιστεύουν στον Έλληνα ούτε τον χρειάζονται. Και ψηφοφόρος θα γίνει ο λαθρομετανάστης. Εκατομμύρια νέοι ψηφοφόροι, οι πρόθυμοι πολίτες του κόσμου.
Μέχρι τότε, οι πολιτικοί μας θα απασχολούνται μονάχα με τρόπους να καταπολεμήσουν τον “ρατσισμό” και την “ξενοφοβία”, επειδή δεν είναι τάχα οι ίδιοι ρατσιστές που έχουν στήσει το ελλαδικό δουλεμπόριο, και δεν φταίνε εκείνοι που άφησαν και συνεχίζουν να επιτρέπουν σε εκατομμύρια αγνώστους να κυκλοφορούν ελεύθερα στην χώρα μας, αλλά φταίμε εμείς, όσοι από μας τολμάμε να επισημαίνουμε πως είναι απάνθρωπο, παράλογο και καταστροφικό.

Και πως αλλιώς θα μπορούσαν (εκτός των άνω των 550 χιλιάδων νομιμοποιημένων ή ελληνοποιημένων αλλοδαπών) να κυκλοφορούν τουλάχιστον άλλα δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες χωρίς οι αρχές να γνωρίζουν ποιοι είναι, και τι κάνουν σ’ αυτή τη χώρα την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι βρίσκουν εργασία;
Μόνο με μια αστυνομία για την οποία, όλες οι διεφθαρμένες και ανθελληνικές πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών, έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να γίνει πιο αναποτελεσματική από ποτέ.
Αυτά είναι τα έργα τους, συνοδευμένα με τις “αντιρατσιστικές” καραμέλες για να σωπαίνουν εκκωφαντικά όλοι: και οι ένοχοι και οι αθώοι, με τον διαρκή εκφοβισμό του στίγματος του “ρατσιστή”.
Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου (ανάλογη με την Ελλάδα) έχει γίνει κάτι τέτοιο;
Πόση απάθεια μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος πριν αρχίσει να αποσυντίθεται;
Υ

Advertisements

3 Responses to “Δρόμοι – «άβατο» 200 μέτρα από την Ομόνοια”

 1. Maximos Says:

  Καλές οι διαμαρτυρίες και τα σχόλια “δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε έξω…” Ασ μην ξεχνάνε οι καλοί πολίτες ότι η κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι δική τους αυτοί την εξέλεξαν. Οι πολιτικοί που τους ξεπουλάνε αυτοί τους σταυρωσαν. Ασ το θυμιθούν αυτό στις επόμενες εκλογές. Αν δεν μπορούν να απαλλαγούν απο τα ιδεολογικά δεσμά τουλαχιστον ας σταυρώσουν κάποιους που δεν έχουν τα αστεράκια της εγκρισης δίπλα στο ονομα τους.

 2. mnk Says:

  Μόνο ένας Νάσερ, παρέα μ’ έναν Μπαϊρακτάρη, μπορούν να μας σώσουν πια.

  *Δημήτριος Μπαϊρακτάρης, ο πρώτος αστυνομικός διευθυντής της Αθήνας.

 3. Ανώνυμος Says:

  ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: