Home

Είμαστε υπόχρεοι που είμαστε χρεωμένοι και πρέπει να σιωπήσουμε

September 23, 2008

Δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha
(Κυριακή 21-09-08)


( Ενημέρωση άρθρου: Το βίντεο που είχαμε αναρτήσει και το είχαμε βρει στο YouTube, αφαιρέθηκε, και είναι κατανοητό το γιατί. Σίγουρα ενοχλούν κάποιους πολιτικούς και δημοσιογράφους αυτά που οι ίδιοι λένε στα παράθυρα.
Μετά παλεύουν να σβήσουν τα ίχνη τους. Τόσο δημοκράτες είναι… Για να γίνει κατανοητό και αυτό που γράψαμε και για να μπορεί να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ακολουθεί απομαγνητοφώνηση από το κομμένο βίντεο, ακριβώς μετά το σχόλιο)


Πάνω στην συζήτηση για το χάος με τα γκέτο στο κέντρο της Αθήνας, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον εξωφρενικό αριθμό των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, και στο αν κάποτε θα μπει κάποιο όριο και κάποιο φρένο. Η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη πως θέλει να πετάξει τους λαθρομετανάστες στην θάλασσα, όταν ρωτήθηκε για την άποψή της για το ζήτημα, και “υποστηρίζοντας” τους μετανάστες, είπε μεταξύ άλλων, -δύο φορές μάλιστα- πως οι μετανάστες έφτιαξαν τα Ολυμπιακά έργα.
Μετά από μια απεγνωσμένη φρασεολογία αποφυγής της απάντησης, και μιλώντας αόριστα για ένα πρόγραμμα που έχει το κόμμα της, και για τα δικαιώματα των μεταναστών, τελείωσε ο πολύτιμος τηλεοπτικός χρόνος.
Δεν χρειάζεται βέβαια να μας πει την άποψή της, και την πολιτική που υποστηρίζει το κόμμα της. Είναι γνωστή και είναι απλούστατη: Ανοιχτά σύνορα, κανένα εμπόδιο στην είσοδο των λαθρομεταναστών, όσοι και να είναι, απ’ όπου και να έρχονται, η χώρα μας θα πρέπει να είναι ανοιχτή.
Πάντως ένα άλλο ωραίο που θυμάμαι να είπε και μάλιστα με αρκετά απειλητικό τόνο, είναι πως αν φύγουν οι αλλοδαποί από την χώρα, θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Θα ήταν παιδιαριώδες, αν δεν ήταν τραγικό: Ένα στέλεχος ενός αριστερού κόμματος, (θεωρητικά πάντα) και σε μια επιχειρηματολογία που αν μη τι άλλο προσβάλλει την νοημοσύνη μας, μας λέει πως οι μετανάστες είναι καλοί για την χώρα επειδή έφτιαξαν τα Ολυμπιακά έργα. Οι λαθρομετανάστες δεν χρειάζονται τέτοια υποστήριξη.
Και φυσικά είναι καλοί άνθρωποι. Και φυσικά είναι καλοί για την …χώρα. Για ποια χώρα όμως;
Για την Ρένα Δούρου και τον πολιτικό της χώρο που αποδεδειγμένα ζει σε μια άλλη χώρα, όπως ακριβώς και για τους κάθε λογής εργολάβους, είναι καλοί οι λαθρομετανάστες, για άλλους συγκεκριμένους λόγους, και αυτοί οι λόγοι ξεπηδούν ασυναίσθητα εν τη ρύμην του λόγου προδίδοντας και το ποιόν αυτών των ανθρώπων.
Δηλαδή, πιο συγκεκριμένα, πως οι μετανάστες χρησιμοποιήθηκαν από το κεφάλαιο, δηλαδή τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύτηκαν και πλήρωσαν χαμηλά ημερομίσθια στους λαθρομετανάστες.
Αυτή την ανάγκη ευγνωμοσύνης θα έπρεπε να την έχει πρώτιστα ένας μεγαλοεργολάβος και γενικά κάποιος καπιταλιστής που ωφελήθηκε με τα Ολυμπιακά έργα, και συνεχίζει να ωφελείται από την λαθρομετανάστευση, κάνοντας στην άκρη τους πιο “ακριβούς” και ενίοτε συνδικαλισμένους Έλληνες εργάτες μεγιστοποιώντας τα κέρδη του.
Ίσως μάλιστα η Ρένα Δούρου να θέλει να μας πει κιόλας πως με αυτό τον τρόπο, τα έργα στοίχισαν λιγότερο και έτσι γλιτώσαμε και χρήματα. Αν αναλογιστεί κανείς πως τιμολογούνται τα δημόσια έργα σ’ αυτή τη χώρα, είναι μάλλον απίθανο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Ίσως την απάτη των Ολυμπιακών έργων να την θεωρεί μια μνημειώδης προσπάθεια που πρέπει να μείνει στην ιστορία με βασικούς πρωταγωνιστές τους λαθρομετανάστες.
Και εμείς τώρα πρέπει να συμμεριστούμε την κυρία Δούρου και να είμαστε ευγνώμονες που οι λαθρομετανάστες έγιναν βορά στους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους που πήραν τα δικά μας χρήματα και μας χρέωσαν για το υπόλοιπο της ζωής μας, και πως γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να δεχόμαστε όλους τους λαθρομετανάστες μέχρι να βουλιάξουν τα νησιά του Αιγαίου, να καεί όλη η Αθήνα, ή μέχρι να αρχίσουν να σφάζονται μεταξύ τους για το μεροκάματο σε καθημερική βάση;
Και που είναι οι συνδικαλιστές και τα αριστερά κόμματα που τάχα θέλουν να βάλουν τους λαθρομετανάστες στον ταξικό αγώνα;
Που είναι η μεγάλη τους μάχη για την εξομείωση των ημερομισθίων όλων των νομιμοποιημένων εργατών, κάτι που θα έκανε αυτομάτως την λαθρομετανάστευση άχρηστη στα χέρια των εκμεταλλευτών, και που θα έλυνε το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή θα έβαζε επίσημα στην παρανομία την φθηνή εργασία, που είναι και ο μοναδικός λόγος που υπάρχει η λαθρομετανάστευση; ( Δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις πολιτικού ασύλου)
Που είναι η μάχη τους για την αυστηρή τιμωρία όποιου εργοδότη απασχολεί λαθρομετανάστη και δεν πληρώνει τουλάχιστον το κατώτατο ημερομίσθιο και την ασφάλιση;
Όχι, αλλά να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους λαθρομετανάστες που “μας διάλεξαν” για να τους εκμεταλλευτούμε, αυτό μπορούμε να το κάνουμε, και γράφει τόσο συγκινησιακά με τον τηλεθεατή.

Και τα αριστερά και τα δεξιά κόμματα, και οι συνδικαλιστές, είναι όλοι στο κόλπο, και η εργατιά, πρώτα βλέπει τις θέσεις εργασίας της να μεταφέρονται σε αλλοδαπά χέρια, και μετά κατηγορείται για τεμπελιά.
Για όλα φταίμε εμείς ο λαός, και ειδικά για την ανικανότητα να πανηγυρίσουμε για το θαύμα της ανάπτυξης που έφεραν οι λαθρομετανάστες.
Ίσως φταίει που δεν είμαστε τραπεζίτες με αλλοδαπούς πελάτες, ίσως φταίει που δεν είμαστε μεγάλοι και μικροί εργολάβοι, ίσως δεν χτίζουμε πολυκατοικίες, και δεν χρειαζόμαστε κηπουρούς και καθαρίστριες επειδή δεν ντρεπόμαστε να σκουπίσουμε και να καθαρίσουμε μόνοι μας, ίσως κυρίως, επειδή είμαστε αδαείς και δεν κυνηγάμε το εύκολο χρήμα εκμεταλλευόμενοι τους αλλοδαπούς, γιατί έχουμε ακόμα λίγη τσίπα πάνω μας, για να μην προχωρήσω στο υπόλοιπο φάσμα της “ανάπτυξης” που έχουν φέρει οι αλλοδαποί στη χώρα μας, που από μόνο του είναι αστρονομικό, και κυρίως αφορολόγητο, αλλά δεν παύει να είναι μέρος του “εθνικού” εισοδήματος.
Φταίμε που δεν συμμεριζόμαστε την χαρά και την ευγνωμοσύνη που εκδηλώνουν εκείνοι που ωφελούνται και τα πολιτικά τους τσιράκια, που προωθούν τον εκτοπισμό μας.
Γιατί άραγε δεν μας βγαίνει έτσι πηγαία ο πανηγυρισμός; Ίσως να ζούμε σε κάποια άλλη χώρα.
Ίσως μάλιστα κάποιοι να επιθυμούνε να πάμε εμείς σε κάποια άλλη χώρα, όπως έκαναν οι γονείς μας, γιατί κοστίζουμε πολύ και τους βαρύνουμε, για να κάνουμε χώρο στους νέους εποίκους και στα παιδιά τους, που είναι πιο βολικοί από μας.
Ο νεοταξικός λόγος θριαμβεύει, αλλά παραδόξως, περνά ανεξιχνίαστος κάτω από τις μύτες ( και τι “μύτες” ) όλων σχεδόν των τόσο (κατά τα άλλα) οξυδερκών ψευτοκουλτουριάρηδων μπλόγκερς.
( Εκείνοι έχουν άλλες ανησυχίες, ή ακόμα καλύτερα, είναι προσκολλημένοι στο αγαπημένο τους παραμύθι της δήθεν υποστήριξης του αδυνάτου και στο αγώνα του “αντιρατσισμού”. )
Και οι “εργολάβοι” να τρίβουν τα χέρια τους.
Για την ανάπτυξη της “χώρας”, για το καλό μας.
Θαυμάστε τον εξαιρετικά συναρτημένο “αντιρατσιστικό” τους λόγο και ψηφίστε τους και πάλι, μην το λησμονήσετε, γιατί αυτοί σίγουρα θα μας σώσουν.

Απομαγνητοφώνηση από το δελτίο ειδήσεων του Alpha (Κυριακή 21-09-08), για να μαθαίνουμε πως κάνουν κάποιοι τον χαζό και πως αλλάζουν θέμα λέγοντας άλλα αντ’ άλλων, και κυρίως πως φτάσαμε ως εδώ.


Άδωνις Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα επικρατεί η ιδεολογική τρομοκρατία της θολοκουλτούρας, η ιδελογική τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος τολμήσει στην Ελλάδα να μιλήσει για το θέμα το μεταναστευτικό, το οποίο σημειωτέον είναι το πρώτο στο διάλογο στην Ευρώπη, αυτομάτως χαρακτηρίζεται: ακροδεξιός, φασίστας ή ο,τιδήποτε άλλο.
Δήμος Βερύκιος: Ε, με αυτά που λέτε…
Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλω να υπενθυμίσω… Κύριε Βερύκιε ένα λεπτό. Να υπενθυμίσω ότι πριν από ένα μήνα ο Θαπατέρο, σοσιαλιστής πρωθυπουργός στην Ισπανία, κήρυξε ότι στην Ισπανία δεν θα μπει ούτε ένας μετανάστης και αποφάσισε να δώσει κίνητρα για να φύγουν οι μετανάστες από την Ισπανία. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, με τη σύμφωνη γνώμη της Κεντροαριστεράς εκεί, και στο Δήμο της Ρώμης αλλά και στην Ιταλία, και με το 75% του ιταλικού λαού υπέρ του στα συγκεκριμένα μέτρα, προχώρησε στη καθιέρωση ποσοστώσεως τρία τις εκατό στο πληθυσμό της Ιταλίας…
Δήμος Βερύκιος: Όλα αυτά που λέτε τι σχέση έχει ο Συνασπισμός μπορείτε να μας πείτε;
Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί… κύριε Βερύκιε μάλλον σε άλλη χώρα ζείτε. Στην Ελλάδα μπορεί να έχει την εξουσία υποτίθεται η Νέα Δημοκρατία, αλλά την ιδεολογική κυριαρχία την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι δουλεύουν και μιλούν πως θα έχουν ευχαριστημένο τον ΣΥΡΙΖΑ και πότε θα φωνάξει ο ΣΥΡΙΖΑ…
Ρένα Δούρου: Κύριε Βερύκιε ο κύριος Γεωργιάδης εξυπηρετεί εξαιρετικά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κύριε Βερύκιε, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω εγώ. Ο κύριος Γεωργιάδης, αυτό που κάνει είναι να εξυπηρετεί την επανίδρυση του κύριου Καραμανλή, η οποία επιφυλλάσει: εξαθλίωση για τους μετανάστες, θάνατο για τους…
Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ; Εγώ τον Προκόπη Παυλόπουλο τον έχω χαρακτηρίσει υπουργό του Σύριζα κυρία μου.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον Alpha, είπε “ευχαριστώ σε όλους τους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα”.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος αξίζει να είναι υπουργός του Τσίπρα, όχι του Καραμανλή… στο θέμα το μεταναστευτικό…
Ρένα Δούρου: Κοιτάχτε… δεν ξέρω αν μαζεύετε περισσότερους ψήφους με το να φωνάζετε, αφήστε όμως ένα λεπτό.
Άδωνις Γεωργιάδης: Η φωνή μου είναι δυνατή το ξέρετε.
Ρένα Δούρου: Δεν ξέρω, μπορεί να σας έχουν πει πως παίρνετε περισσότερους ψηφοφόρους.
Κύριε Σρόϊτερ, το ρεπορτάζ που είδαμε όλοι και όλες, δείχνει πως η περιβόητη επανίδρυση πέντε χρόνων διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί σε εξαθλίωση τους μετανάστες, οδηγεί τους Έλληνες πολίτες σε μία οικονομική πολιτική για την οποία κατά τον κύριο Γεωργιάδη ευθύνονται οι μετανάστες, τα νέα παιδιά τα οποία κάθε μέρα πηγαίνοντας στα γραφεία της Κουμουνδούρου τα βλέπω ολοένα και …
Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ δεν είπα πως ευθύνονται οι μετανάστες, ευθύνεται ο υπερβολικός αριθμός μεταναστών.
Αντώνης Σρόιτερ: Αυτό που λέει ο κύριος Γεωργιάδης και καταλαβαίνω εγώ είναι πως στην ουσία δεν μπορούν ληφθούν μέτρα, δεν μπορεί να παταχθεί αυτό το φαινόμενο κυρία Δούρου, γιατί ο Συνασπισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σε οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού του…
Ρένα Δούρου: Κύριε Σρόϊτερ, να είμαστε λίγο σοβαροί, και δεν απευθύνομαι σε σας… δε θέλω να σας προσβάλλω.
Μακάρι να ήταν το πρόβλημα του Συνασπισμού. Απλώς επαναλαμβάνω… ο κύριος Γεωργιάδης δίνει άλλοθι σε μία ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση, που για την οικονομική της πολιτική δαιμονοποιεί τους μετανάστες, ενώ ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι για την ανεργία δεν ευθύνονται οι μετανάστες, για το θαύμα των Ολυμπιακών Αγώνων χάρη στους μετανάστες, τα σπίτια μας τα χτίζουν οι μετανάστες, κάποιες γυναίκες Ελληνίδες κάνουν καριέρα γιατί κάποιες αλλοδαπές γυναίκες καθαρίζουν τα σπίτια μας…
Άδωνις Γεωργιάδης: Πως ζούσαμε πριν έρθουν οι μετανάστες κυρία Δούρου; Άχρηστοι είμαστε εμείς οι Έλληνες; Δεν κάνουμε τίποτα χωρίς αυτούς;
Ρένα Δούρου: Και για να μιλήσουμε με νούμερα, τόσο το Ινστιτούτο Εργασίας όσο και το ΚΕΠΕ μας δείχνει πως αν για παράδειγμα οι αλλοδαποί αύριο… τους διώξει ο κύριος Γεωργιάδης…
Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ δεν είπα να διώξουμε όλους τους αλλοδαπούς…
Ρένα Δούρου: …και τραβήξουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες, τότε οριακά θα καταρρεύσει το τραπεζικό μας σύστημα.
Αντώνης Σρόιτερ: Πάντως για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, μισό λεπτό…
Ρένα Δούρου: Κανένας κύριε Σρόϊτερ δεν θέλει να περπατάει στην Κουμουνδούρου, και πρώτη εγώ απ’ όπου και ήρθα το μεσημέρι, που είχα μία συνάντηση στα γραφεία του κόμματός μας, δεν θέλει να περπατάει και να βλέπει συνομηλικούς μας αλλά και δυστυχώς και πολύ νεώτερα παιδιά να πεθαίνουνε στην άκρη της πλατείας.
Αντώνης Σρόιτερ: Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι που είδαμε να κυνηγιώνται στους δρόμους με την Αστυνομία για το θέμα των ναρκωτικών, δεν ήταν μετανάστες. Οι άνθρωποι που ήτανε συγκεντρωμένοι και λέγανε εγώ θέλω να μπω στο πρόγραμμα της μεθαδόνης, ή ότι οι αστυνομικοί πουλούν τα ναρκωτικά, δεν ήταν μετανάστες κύριε Γεωργιάδη.
Ρένα Δούρου: Όχι δεν ήταν μετανάστες…
Άδωνις Γεωργιάδης: Μάλλον είδατε το μισό βίντεο, γιατί είδατε και τους Σομαλούς που σκοτώνονταν μεταξύ τους και φωνάζανε ας έρθει η Αστυνομία να μας σώσει…
Αντώνης Σρόιτερ: Βεβαίως αυτό το είδα…
Άδωνις Γεωργιάδης: ή δεν είδατε τους άλλους που λέγανε, εδώ είναι οι Ιρακινοί, εδώ είναι πως το είπε… νομίζω η αραπιά δεν ξέρω κάπως έτσι το άκουσα στο βίντεο, ήταν μια σκληρή έκφραση… και τα λοιπά… Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι…
Ρένα Δούρου: Συγγνώμη κύριε Γεωργιάδη. Είστε στο κοινοβούλιο. Πολιτική κάνετε μόνο με το ρεπορτάζ;
Άδωνις Γεωργιάδης: Ένα λεπτό… Ένα λεπτό…
Αντώνης Σρόιτερ: Κυρία Δούρου ν’ ακούσουμε ένα λεπτό τον κύριο Γεωργιάδη…
Ρένα Δούρου: Δεν γνωρίζετε πως η ελληνική κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει μεταναστευτική πολιτική;
Άδωνις Γεωργιάδης: Μεταναστευτική πολιτική ζητάμε κι εμείς…
Ρένα Δούρου: Από το ρεπορτάζ περιμένετε να δείτε πως έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση τόσο για τα ναρκωτικά όσο και για την εναρμόνιση της μεταναστευτικής πολιτικής με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο;
Αντώνης Σρόιτερ: Κυρία Δούρου δεν ακουγόμαστε όλοι μαζί. Τον λόγο έχει ο κύριος Γεωργιάδης.
Ρένα Δούρου: Μα περιμένει βουλευτής του ελληνικού λαού να δει το ρεπορτάζ στον Alpha για να δει ότι έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση; Και να κατηγορεί τον Συνασπισμό για το χάλι;
Άδωνις Γεωργιάδης: Ένα λεπτό. Είναι η κυβέρνηση παντελώς ανίκανη και σε αυτό το θέμα.
Ρένα Δούρου: Αλλά εσείς πρωτίστως… πρωτίστως την εξυπηρετείτε κατηγορώντας τον πρόεδρο του Συνασπισμού ή την Δούρου ή οποιονδήποτε άλλον για αυτό το χάλι…
Αντώνης Σρόιτερ: Ας τον ακούσουμε πάντως κυρία Δούρου.
Άδωνις Γεωργιάδης: Σας λέω…
Ρένα Δούρου: Να τον ακούσουμε, αλλά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να περιμένει να δει το ρεπορτάζ για να πει εξυπνάδες για τον Συνασπισμό;
Άδωνις Γεωργιάδης: Ένα λεπτό να μιλήσω κι εγώ.
Αντώνης Σρόιτερ: Ας τον ακούσουμε όμως…
Ρένα Δούρου: Παρακαλώ.
Άδωνις Γεωργιάδης: Ακούστε. Σε όλη την Ευρώπη, σας ανέφερα συγκεκριμένα παραδείγματα: Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, Θαπατέρο στην Ισπανία, Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, παίρνουν μέτρα για τον έλεγχο της μεταναστεύσεως.
Ρένα Δούρου: Ποιός είναι ο Μπερλουσκόνι, αυτό που είδαμε στη Νάπολη; Η μαφία να καθαρίζει τους μετανάστες;
Αντώνης Σρόιτερ: Δεν με βοηθάτε, δεν με βοηθάτε. Ας ακούσουμε τον κύριο Γεωργιάδη ένα λεπτό…
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε όλη την Ευρώπη, και δεν μιλάμε για Δανία κλπ, εκεί είναι πολύ πιο σκληρά τα πράγματα. σε όλη την Ευρώπη το ζήτημα του ότι δεν χωράνε τα κράτη αυτά άλλους μετανάστες, είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα.
Δήμος Βερύκιος: Δηλαδή τι προτείνετε; Να ρίχνουμε στη θάλασσα τους μετανάστες;
Άδωνις Γεωργιάδης: Κύριε Βερύκιε, μόλις πας να πεις: “Μήπως έχουμε πολλούς;” αρχίζουνε: Ααα! Είσαι ακραίος! Είσαι φασίστας!
Δήμος Βερύκιος: Τι ζητάτε κύριε Γεωργιάδη; Να ρίχνουμε στη θάλασσα τους μετανάστες;
Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι κύριε Βερύκιε. Πρώτον. Να εφαρμόσουμε τους νόμους. Ο νόμος λέει: Όποιος μπήκε παράνομα, είναι λαθρομετανάστης. Αυτός πρέπει να απελαθεί, πίσω στη χώρα απ’ όπου ήρθε. Μπήκε μη σεβόμενος τους νόμους του ελληνικού κράτους.
Ρένα Δούρου: Απελαύνουμε. Κύριε Γεωργιάδη ούτε αυτό το γνωρίζετε. Ως χώρα υποδοχής, είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απελαύνουμε μετανάστες σε μεγαλύτερο αριθμό.
Άδωνις Γεωργιάδης: Κυρία Δούρου. Δεν τα ξέρετε τα νούμερα, δεν είσαστε στην επιτροπή της βουλής, ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είπε στη βουλή ότι δυστυχώς η Ευρώπη δεν μας βοηθάει όσο θέλουμε, άρα δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Έρχομαι λοιπόν στην ουσία του θέματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να ψηφοθηρίσει, δείχνοντας ένα δήθεν ανθρωπιστικό πρόσωπο. Απόδειξη:…
Ρένα Δούρου: Υπερασπίζει τη ζωή… Κύριε Σρόιτερ, ας μιλήσει για το ΛΑΟΣ….
Αντώνης Σρόιτερ: Κυρία Δούρου, κύριε Γεωργιάδη, μισό λεπτό… Πριν μιλήσουμε για το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εδώ το θέμα μας δεν είναι το ΛΑΟΣ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ … Κύριε Γεωργιάδη… Μισό λεπτό σας παρακαλώ.
Άδωνις Γεωργιάδης: Κύριε Σρόιτερ ακούστε ένα επιχείρημα. Πάει ο κύριος Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο με τη συμπαθέστατη κυρία από την Αφρική. Και αποδεικνύεται μετά από δυο μέρες σε ρεπορτάζ του Αντέννα, ότι ούτε την γνώριζε πριν, ούτε της ξαναμίλησε μετά. Την πήρε, για να την περάσει μια βόλτα στο Προεδρικό Μέγαρο, να μιλήσει ο κόσμος για το ανθρωπιστικό πρόσωπο του Τσίπρα και να πάρει ψήφους.
Ρένα Δούρου: Κύριε Γεωργιάδη γνωρίζετε ότι υπάρχουν διακόσιες χιλιάδες παιδιά που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα και δεν έχουνε κανένα χαρτί;
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή είναι η πρόταση;
Αντώνης Σρόιτερ: Κύριε Γεωργιάδη. Μισό λεπτό. Το θέμα εδώ δεν είναι ούτε αν έχει επιχειρήματα το ΛΑΟΣ, ούτε αν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι μια κατάσταση. Και την κατάσταση αυτή πρέπει να τη δούμε κατάματα. Έχουμε μαχαίρια και τσεκούρια…
Άδωνις Γεωργιάδης: Μα η κατάσταση αυτή για να λυθεί, θα λυθεί αν τολμήσουμε δημόσια να μιλήσουμε γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε δημόσια γι’ αυτό στην Ελλάδα όμως..
Αντώνης Σρόιτερ: Ας μιλήσουμε γι’ αυτό. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, προς Θεού τώρα, επειδή έχουμε…
Άδωνις Γεωργιάδης: Μόλις πας να το πεις αρχίζουνε: Εσύ είσαι ακροδεξιός, είσαι φασίστας…
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει διότι: με αυτή τη θολοκουλτούρα του δήθεν “όσοι θέλουν να έρθουνε”, “η Ελλάδα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε” και τον τρόμο προκαλεί στον Προκόπη Παυλόπουλο και στον Καραμανλή… δεν λαμβάνονται μέτρα.
Ρένα Δούρου: Κύριε Γεωργιάδη, επιτρέψτε μου να σας πω ότι καμία ζωή δεν είναι λαθραία, και όπως η ζωή του παππού μου όταν πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον άλλο παππού μου που πήγε στη Γερμανία, και δεν θα ήθελα…
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πήγε λαθραία ο παππούς σας. Λαθραίος ο παππούς σας δεν πήγε στην Αμερική.
Ρένα Δούρου: … δεν θα ήθελα να είναι λαθραία.
Άδωνις Γεωργιάδης: Στην Αμερική δεν μπαίνει ούτε ένας λαθραίος. Στην Αμερική πήγε, πέρασε από το Έλις Άϊλαντ και μπήκε μέσα. Δεν πήγε λαθραίος. Κάνετε λάθος.
Γιώργος Κύρτσος: …(μοντάζ)
Δήμος Βερύκιος: Σε ρούμπωσε κύριε Γεωργιάδη, άστα… Σε ρούμπωσε ο Κύρτσος…
Άδωνις Γεωργιάδης: Άσε Δήμο…Σε όλη την Ευρώπη, η κεντροδεξία, να στο πω απλά Γιώργο, λαμβάνει μέτρα, για την μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών.
Γιώργος Κύρτσος: Εντάξει.
Άδωνις Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία που υποδύεται την κεντροδεξιά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, τι κάνει; Λέει: μπάτε σκύλοι αλέστε.
Γιώργος Κύρτσος: Μα είναι θέμα διοίκησης, θέμα τοπικής αυτοδιοίκησης, οργάνωσης…
Άδωνις Γεωργιάδης: Στην πραγματικότητα, ενώ το μείζον τμήμα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αισθάνεται ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών, η Νέα Δημοκρατία δεν τολμάει να το λύσει…
Αντώνης Σρόιτερ: Τι προτείνετε κύριε Γεωργιάδη;
Ρένα Δούρου: Έχουμε μια κυβέρνηση που για το ζήτημα του περιβάλλοντος και τις φωτιές έφταιγε ο στρατηγός άνεμος, έχουμε τώρα μία κυβέρνηση που για την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, των Ελληνοπούλων που παίρνουν ναρκωτικά φταίει ο μετανάστης, και έχουμε και ένα ΛΑΟΣ που δεν ξέρει τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές αν η κυβέρνηση δεν έχει αυτοδυναμία.
Άδωνις Γεωργιάδης: Αν ήσασταν υπουργός Εσωτερικών, τι θα κάνατε πείτε μας.
Αντώνης Σρόιτερ: Όχι εσείς τι θα κάνατε. Κύριε Γεωργιάδη, εσείς τι θα κάνατε. Θα τους διώχνατε όλους;
Άδωνις Γεωργιάδης: Εμείς, σας είπα. Θα θεσπίζαμε ανώτατο όριο μεταναστών, όπως οι υπόλοιπες πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες, το όριο εκείνο που αντέχει η χώρα.
Αντώνης Σρόιτερ: Ωραία. Τους υπόλοιπους τι θα τους κάνατε;
Ρένα Δούρου: Θα τους πετάγανε στη θάλασσα.
Άδωνις Γεωργιάδης: Οι υπόλοιποι, ξεκινώντας από αυτούς τους οποίους μπήκαν στην Ελλάδα παράνομα, θα απελαύνονταν από τη χώρα, κατ’ εφαρμογή του νόμου. Ή τηρούνται οι νόμοι, ή δεν τηρούνται. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Δήμος Βερύκιος: Υπάρχει μία μαύρη διαπίστωση αυτή τη στιγμή.
Άδωνις Γεωργιάδης: Ξέρω ότι αυτό ενοχλεί τον κύριο Βερύκιο που του αρέσει προφανώς το χάος, αλλά εμάς μας αρέσει η τάξη. Τι να κάνουμε.
Αντώνης Σρόιτερ: Η τάξη είναι κύριε Γεωργιάδη, να φορτώσουμε στα λεωφορεία στα τρένα δεν ξέρω εγώ που, αυτούς τους ανθρώπους και να τους πετάξουμε έξω;
Δήμος Βερύκιος: Στη θάλασσα οι μετανάστες.
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είπε κανείς για θάλασσα κύριε Βερύκιε. Μην βάζετε στο στόμα μου… Ακούστε. Επειδή εσείς έχετε κάνει όπως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα από τα ιδεολογικά οχήματα της αριστεράς, είστε ειδικός στη προπαγάνδα. Ούτε είπαμε για θάλασσα ούτε για τίποτα.
Ο Θαπατέρο στην Ισπανία κύριε Βερύκιε, σοσιαλιστής ών, είπε: “Από σήμερα η Ισπανία δεν δέχεται ούτε έναν. Και ξεκινάμε κίνητρα για να φύγουν. Τι είναι ο Θαπατέρο, φασίστας;
Δήμος Βερύκιος: Την τύχη που επιφυλάσσετε εσείς για τους λαθρομετανάστες, θα πρέπει άμεσα να ασκήσει ο πρόεδρος του κόμματός σας για σας. Να σας αποσύρει το γρηγορότερο.
Άδωνις Γεωργιάδης: Να μας αποσύρει. Καλά…
Δήμος Βερύκιος: Διότι με αυτά που λέτε, μόνο διώχνετε τον κόσμο από το ΛΑΟΣ και δεν τον φέρνετε κοντά σας.
Δεν βλέπετε…
Άδωνις Γεωργιάδης: Σας λέω κύριε Βερύκιε. Ο Θαπατέρο είναι φασίστας; Απαντήστε μου.
Δήμος Βερύκιος: Αυτή τη στιγμή…
Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν απαντάτε κύριε Βερύκιε. Είναι φασίστας;
Ο κύριος Σγουρός ο Νομάρχης, εκλεγμένος από το ΠΑΣΟΚ, που έβγαλε εχθές ανακοίνωση και είπε: “Καλώ την Αστυνομία να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τους παράνομους αλλοδαπούς είναι φασίστας;
Δήμος Βερύκιος: Άργησε! Γιατί το πρόβλημα κυρία Δούρου…


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: