Home

Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει. Ζήτω ο στρουθοκαμηλισμός!

September 24, 2008Συνωμοσιολόγοι τρέμετε!
Προσοχή στους ειδήμονες μπλόγκερς, γιατί θα σας βάλουν στη θέση σας, και θα πονέσει…

Διαβάζω από το troktiko, το μπλογκ που:
“ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΡΑ”

http://troktiko.blogspot.com/2008/09/chemtrails-boeing.html

“Σας παρακαλώ, σταματήστε να προάγετε την ημιμάθεια, την συνωμοσιολογία και τον λαϊκίστικο εντυπωσιασμό!
Οι φωτογραφίες με το αεροσκάφος με τις παράξενες δεξαμενές ΔΕΝ είναι “μυστικό πείραμα με chemtrails”!!!!

και συνεχίζει παρακάτω:
Όποιος ξέρει αγγλικά και δεν φοράει παρωπίδες, εύκολα θα καταλάβει ότι η συνωμοσιολογία έχει κοντά ποδάρια.
και καταλήγει:
Δεν θα συνεχίσω άλλο, όσοι έχουν απορίες τους παραπέμπω στις αρμόδιες εκπομπές του Χαρδαβέλλα και της Δρούζα.”

Αυτό δεν ήταν καταγγελία, ήταν το σαμουράι κόψιμο των “κοντών ποδαριών” της “συνωμοσιολογίας” με μία μονάχα κίνηση.

Ένα ανάλογο αφ’ υψηλού απαξιωτικό κειμενάκι είχα διαβάσει πριν από αρκετό καιρό από άλλον ειδήμονα μπλόγκερ επίσης πολύ πιο έξυπνο από μας τους υπόλοιπους.

http://mavrosgatos.blogspot.com/2007/10/blog-post_29.html

Αυτός πια, με ένα αδυσώπητο καταγγελτικό ύφος για την εκ εξορισμού βλακεία του κάθε “συνωμοσιολόγου” διαλευκάνει με δύο κινήσεις ματ την όλη “συνωμοσιολογία” περί chemtrails.

Προθέρμανση:
Σάββατο βράδυ, “Οι Πύλες του Ανεξήγητου”: μια ακόμα εκπομπή τηλεοπτικής αποβλάκωσης, Χαρδαβέλειας σύλληψης, λογικής και IQ, απόντος αυτήν την φορά του ίδιου του (παμπόνηρου) Χαρδαβέλα. Θέμα: Οι “μυστικοί” ψεκασμοί στην ατμόσφαιρα.

Πρώτη κίνηση:
Στη συνέχεια μιλά κάποιος συνταξιούχος “ανεφοδιαστής αεροπλάνων με καύσιμα”. Ο άνθρωπος εξηγεί τους τύπους των καυσίμων των αεροσκαφών, με ποιόν ακριβώς τρόπο κρυσταλλώνονται τα καυσαέρια των αεροσκαφών και σχηματίζονται οι γραμμές στον ουρανό, και γιατί τις ημέρες με άπνοια οι γραμμές παραμένουν περισσότερο χρόνο ορατές, πριν διαλυθούν -προφανώς, επειδή δεν φυσάει! Τόσο απλό.

Δεύτερη και φαρμακερή:
Δείτε παρακάτω απο πού ΑΚΡΙΒΩΣ ξεκίνησε όλη αυτή η τραγελαφική “ιστορία”.
Η πρώτη αναφορά στα contrails (“χημικά ίχνη”) έγινε σε μια Ομάδα Συζήτησης (discussion group) του Ίντερνετ. Ακολουθεί τμήμα του αυθεντικού σχετικού μηνύματος (email).
————————————
From: Richard Finke
Sent: Wednesday, September 17, 1997 4:18 PM
To: BIOWAR-L@mail.sonic.net

Subject: [BIOWAR] LINES IN THE SKIES IDENTIFIED GENOCIDE ON A WHOLESALE LOT
LINES IN THE SKY ARE IDENTIFIED!! SAMPLES Are ANALYZED!!! The lab director of Aquatech Environmental (a.k.a. AquaTel), Marion, OH, ph., (707) 8872228, using samples taken from JP8 contaminated fields of Maryland and Pennsylvania, reported today (9/18/97) that ethylene dibromide, otherwise known as EDB, has been the contaminate in the fuel and water samples taken of submitted by farmers, pilots and tanker drivers. EDB is one of the most tightly controlled EPA substances and was banned in 1983 due to its carcinogenieity. EDB is a pesticide that apparently is being placed in the jet fuel and dispersed on a daily, almost nonstop basis in our skies. The lines filling our skies are not contrails. The lines are dispersed and may linger for hours, slowly filtering down to unsuspecting pests, and I guess we’re the PESTS.
———————————————————-end
Το κείμενο αυτό δεν περιέχει κανένα αποτέλεσμα αναλύσεων, ούτε και ο συγγραφέας του ο Richard Finke παρέθεσε ποτέ κάποια αποτελέσματα ανάλυσεων, αντίθετα παραδέχτηκε ότι το όνομα του εργαστηρίου είναι παραποιημένο και το τηλέφωνο που παραθέτει δεν υπάρχει. Αυτή η ψευδής αναφορά κυκλοφόρησε ευρέως μέσω e-mail και ακόμα εμφανίζεται σε αρκετά website που προφανώς δεν έκαναν ποτέ τον κόπο να επαληθεύσουν τις πληροφορίες που (δεν) περιέχει.
Διαβάστε σχετικά: Those Mysterious Lines in the Sky

Ακολουθούν και διάφορα άλλα εξυπνάκικα σχόλια από φίλους του ειδικούς.

Χαρακτηριστικό το ακόλουθο:

ase file kammena ladia
eida kapio kommati ths ekpobhs kai
me epiasan ta gelia
me tis vlakies pou akouxontan gia
chemi-trails
egine kai kapiou idous “sizhthsh” gia
to harp
entometaksi einai oloi toso ilithioi
pou den patane mia dieuthinsh na doune
http://www.haarp.alaska.edu/
otan pianonte me tis episthmes oi liakopouloi tetia apotelesmata exoume

Είδατε πόσο εύκολο ήτανε; Τι σπάτε λοιπόν αδίκως το κεφαλάκι σας;
Μια γρήγορη έρευνα στου γκούγκλη, και τώρα θα δείτε τι σας περιμένει… συνωμοσιολόγοι.

Ακολουθεί μια σύντομη σύνοψη της μυστικής μέχρι τώρα μεθόδου, για όσους θέλουν να τελειοποιήσουν τη τέχνη:

Τους “συνωμοσιολόγους” πρέπει να τους χτυπήσετε στα αδύνατα σημεία τους.

Πάνε πια οι εποχές που τους προσάπτατε τρέλα και φαντασίωση. Δεν περνάνε αυτά, γιατί μοιάζει να γέμισε το ίντερνετ από δαύτους. Θέλει δραστικά μέτρα.

Να τους πείτε πως είναι άσχετοι, αφού “δεν ξέρουν να διαβάζουν αγγλικά”, και δεν έψαξαν το γκούγκλ με τρόπο εξονυχιστικό, αριστοτεχνικό και ορθολογικά κατάλληλο όπως εσείς. Έτσι γενικά. Αυτό και μόνο θα αρχίσει να τους λυγίζει. Θα αρχίσουν να αναθεωρούν όλα όσα πιστεύουν.

Αν όμως διαβάζουν αγγλικά, πρέπει να τους πείτε πως οι ιδέες τους δεν είναι δικές τους , αλλά τις πήραν από αλλού, από τις αγγλόφωνες ιστοσελίδες.
Έτσι θα ικανοποιήσετε συγχρόνως και την δική σας ματαιοδοξία, αφού θα επιδείξετε πως δεν σας πρόλαβε κάποιος σε κάτι στο οποίο είχατε παντελή άγνοια, επειδή απλά, το… “έχει αντιγράψει”.
Είναι οδυνηρό όταν ο “συνωμοσιολόγος” έχει δίκιο, και αυτό, πιστέψτε με, είναι το μόνο αντίδοτο.

Μετά, για κείνους που διαβάζουν αγγλικά και φορούν αεροδυναμικές παρωπίδες, η εκτέλεση είναι απλούστατη:

οι αλάνθαστοι μπλόγκερ με ύφος δέκα καρδιναλίων, βρίσκουν έναν λανθασμένο ισχυρισμό για τα chemtrails σε μια ελληνική ιστοσελίδα και του αλλάζουν τα φώτα.

Επίσης, βρίσκουν και τουλάχιστον μια ιστοσελίδα που να αντικρούει την ύπαρξη chemtrails, (θαρρείς και δεν αρκεί να κοιτάξει κανείς τον ουρανό για να τα δει παντού) και τελειώσατε… αυτό ήταν… ω του θαύματος τα πάντα καταρρέουν, δεν υπάρχει θέμα, τόσο απλά.
Σαν επίλογο, που φανερώνει την αλαζονεία τους αλλά και το διαδικτυακό τσαμπουκά του “μορφωμένου”, δεν ξεχνούν να μας στείλουν όλους μαζί στη Δρούζα και στον Χαρδαβέλλα, ή πολύ συχνότερα, στον Λιακόπουλο.

Ευτυχώς που άνθρωποι σαν τον Γαλιλαίο και τον Βίλχελμ Ράιχ δεν έζησαν την άνοιξη των μπλόγκερς, γιατί δεν θα είχαν ξεφύγει από την άκαμπτη και μονοσήμαντη αντίληψή τους για τη ζωή, και με τέτοια αδιάσειστη επιχειρηματολογία που διαθέτουν, θα τους είχαν στείλει σίγουρα κι εκείνους στη Δρούζα ή στην πυρά.

Είναι λοιπόν απίθανο, πόσο πολύπλοκα απέραντο μπορεί να είναι το μυαλό ενός ανθρώπου, ώστε συγχρόνως να λειτουργεί με την εξής απλούστατη θαυματουργή “λογική” τσέπης, πάντα συνοδευόμενη από ένα απαράδεκτο ύφος:

1. Αν το λέτε εσείς ( οι συνωμοσιολόγοι ) είναι λάθος γιατί είστε άσχετοι, φαντασιόπληκτοι και… λαϊκιστές. Έτσι απλά.
2. Αν το λέτε εσείς ( οι συνωμοσιολόγοι ) και το έχει πει και η Δρούζα, ο Χαρδαβέλλας ή ο Λιακόπουλος, τότε σίγουρα ΔΕΝ ισχύει. Ακόμη πιο απλό.
3. Αν το λέτε εσείς ( οι συνωμοσιολόγοι ) και τελικά αποδειχτεί αληθές, τότε εμ… δεν το σκεφτήκατε μόνοι σας, απλά το είχατε πάρει από αμερικάνικες ιστοσελίδες.

Either way you lose.

Μια μικρή επίδειξη ηλεκτρονικού αυταρχισμού, καλυμμένη πίσω από την “αποκάλυψη της αλήθειας”.
Αλήθεια δεν είναι παράξενο, που γνήσια παιδιά της παραδοσιακής “ενημέρωσης” με την οποία ανατράφηκαν οι main stream μεγαλομπλόγκερς, την αναπαράγουν με λίγο έξτρα αλατοπίπερο δήθεν επαναστατικότητος, αποσιωπώντας όλα όσα -όλως τυχαίως- αποσιωπούν και τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης και Αποχαύνωσης;

Δεν έχετε παρατηρήσει πως συστηματικά σχεδόν όλοι οι μεγαλομπλόγκερς, από τους πιο λογοτεχνικοφανείς μέχρι τους πιο επαναστατικοφανείς, όταν δεν ενδοσκοπούν με τα υπαρξιακά τους και αντιγράφουν χιλιοειπωμένα “επαναστατικά” τσιτάτα, χλευάζουν την ύπαρξη της “νέας τάξης” σαν κάτι που υποστηρίζει μόνο ο “βιβλιοπώλης” και που χρησιμοποιούν οι “εθνικιστές” σαν επιχείρημά τους;
Δεν έχετε παραξενευτεί που σχεδόν κανένας μεγαλομπλόγκερ δεν ασχολείται με την παγκοσμιοποίηση αλλά πολλές φορές φαίνεται να την έχει αγκαλιάσει ολόψυχα;

Δεν είναι υπέροχο και βολικό, που κάτω από την απειλή του “συνωμοσιολόγου” παρόμοια με εκείνη του “εθνικιστή”, και με ένα εκτεταμμένο τσουβάλιασμα διαφόρων ακόμα και ετερόκλητων εννοιών, ιδεών, καταστάσεων και επιθέτων, κάτι που ισοδυναμεί με πλύση εγκεφάλου, απαξιώνονται και αποσιωπούνται έννοιες και γεγονότα κάτω από την εύκολη ποδοσφαιρικού επιπέδου καραμέλα-ομπρέλα “Ελοχίμ” ή απλά “Ελ”, και έντρομοι μην “χαρακτηριστούν” οι περισσότεροι “ελεύθεροι” και αξιοπρεπείς μπλόγκερς αποφεύγουν να θίγουν βασικά προβλήματα του τόπου μας; Δεν είναι “λογικότατο” άλλωστε πως η κάθε αόριστη αναφορά στην νέα τάξη πραγμάτων, πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται με την συνηθισμένη φρασεολογία περί “ταξικής πάλης” αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να αποπροσανατολίσει τον υποψήφιο προλετάριο, και να τον αποσπάσει από την ταξική του πάλη, οδηγώντας τον σε “σκοτεινούς” “εθνικιστικούς” δρόμους;
Δεν είναι υπέροχο που οι μεγαλύτεροι εγκληματίες της εποχής μας είναι ακόμα εκεί έξω, επειδή όλες οι κατηγορίες εναντίον τους είναι φαντασιόπληκτες συνωμοσιολογίες;
Καλώς ήρθατε στον νέο βελτιωμένο ηλεκτρονικό μεσαίωνα.

Στην Ελλάδα δυστυχώς, στην κοιτίδα του εξυπνάκια, υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο. Και αν κάτι ανήκει στην επιχειρηματολογία του “αντιπάλου”, το απορρίπτουμε ακόμη κι αν είναι αληθινό. Τι κι αν βουλιάζει το πλοίο, τι κι αν έχει κιόλας βουλιάξει. Τι κι αν μας έχει πνίξει κιόλας.

Όλοι μας, όπως ακριβώς και οι φωστήρες μπλόγκερς που ονειρεύονται τα δικά τους ηλεκτρονικά μονοπώλια της ενημέρωσης, από κάπου παίρνουμε τις πληροφορίες μας.
Πολλές φορές, δεν είναι απλά τυφλές αναδημοσιεύσεις, αλλά είναι οι απόψεις στις οποίες καταλήγουμε μετά από διάφορες εμπειρίες και βιώματα αλλά και προσωπικές μαρτυρίες, όσο και απόψεις που διαμορφώνονται από έρευνα και την παρατήρηση του κόσμου τριγύρω μας.
Ο υπεροπτικός και αυταρχικός τρόπος απαξίωσής τους, είναι χαρακτηριστικός και είναι αντίστοιχος των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, επειδή απλούστατα η ματαιοδοξία και η δίψα για κάθε είδους εξουσία είναι δυστυχώς έμφυτη στον άνθρωπο και όχι στο μέσο.


4 απαντήσεις προς “Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει. Ζήτω ο στρουθοκαμηλισμός!”

Μαύρος Γάτος

25 09 2008 (00:09:48) :

Αυταρχισμός είναι να θέλεις να επιβάλεις κάτι σε κάποιον άλλον, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Δεν συντρέχει παρόμοιο θέμα, τουλάχιστον όχι από την πλευρά μου, σε αντίθεση με τους συνωμοσιολόγους που υπερασπίζεστε, οι οποίοι έχουν σαφέστατες αρπακτικές διαθέσεις, για Εξουσία και για Χρήμα. Παραμείνετε λοιπόν στην πίστη σας στις “αποκαλύψεις” των Γκουρού σας κι αφήστε μας εμάς τους υπερφίαλους να τους χλευάζουμε.

Επίσης, ο Βίλχελμ Ράιχ απ’ όσο ξέρω δεν είπε τελικά τίποτα χρήσιμο. Τον Γαλιλαίο όμως γιατί τον πιάνετε στο στόμα σας, και τον βάζετε στο ίδιο καλάθι με την Δρούζα, τον Χαρδαβέλα και τον Σαβουροπροφήτη σας;

Υ
25 09 2008 (03:04:24) :

Όταν η μόνη μας άμυνα είναι η αντιμετώπιση του συνομιλητή μας σαν έναν “οπαδό” κάποιου “γκουρού”, το πρώτο συμπέρασμα που αναδύει δύσοσμα είναι η αίσθηση της υπεροχής μας, αφού ο συνομιλητής μας είναι εκ προοιμίου “ο αδαής που ακολουθεί τον γκουρού”.
Όσο για το ξεδιάλεγμα του τύπου “μην πιάνεις τον Γαλιλαίο στο στόμα σου”, αυτό αν δεν είναι αυταρχισμός τότε τι είναι; Δηλαδή εμείς οι κοινοί και αδαείς θνητοί δεν είμαστε άξιοι να μνημονεύσουμε τον Γαλιλαίο, αλλά ας μιλάμε όσο θέλουμε για τον Ράιχ, επειδή, άκουσον άκουσον “δεν είπε τίποτα χρήσιμο”;

Κατ’ αρχήν, ήταν νομίζω σαφές πως δεν υπερασπίστηκα τις πρακτικές κανενός από τους προαναφερόμενους τηλεαστέρες, αλλά άσκησα κριτική στον “τρόπο” αλλά και στο ύφος με το οποίο αρκετοί από σας απαξιώνετε τις “θεωρίες συνωμοσίας” με το εύκολο πρόσχημα αυτής ακριβώς της “γραφικότητας” των άνωθεν.
Και φυσικά, είναι φανερό πως η άρνηση μιας θεωρίας, και κάθε άλλης θεωρίας από μέρους σας είναι “αναγκαστική” και εξυπακούεται, είναι μια αυτόματη και φανατισμένη αντίδραση, αφού είναι και ο τρόπος για να απαξιώσετε τους υποτιθέμενους προφήτες,
Αυτό εκδηλώνει μεγάλη άγνοια, αφού οι συγκεκριμένοι μόνο προφήτες δεν είναι, αλλά αναπαράγουν με φτωχό τρόπο διάφορες θεωρίες όλες μαζί μπερδεμένες, πιθανότατα σκόπιμα.
Κατόπιν επεκτάθηκα λίγο στο τρόπο με τον οποίο συμβαίνει αυτή η άρνηση “θεωριών συνωμοσίας” όπως και η άρνηση μέχρι αφασείας των εθνικών κινδύνων, να έχει πατήσει ακριβώς πάνω στις όχι και τόσο αξιόπιστες φιγούρες που βολικά χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα προς αποφυγή, παράλληλα με την συστηματική και γενικόλογη γελοιοποίηση των πατριδοκάπηλων έτσι ώστε να έχει αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να μην τολμούν να εκφράσουν τα πατριωτικά τους αισθήματα ή τις ανησυχίες τους για να μην πέσουν και εκείνοι θύματα του ανελέητου τσουβαλιάσματος. Αυτό μήπως δεν είναι αυταρχισμός;

Το φαινομενικά ασαφές αλλά πολύ διαφωτιστικό σύντομο σχόλιό σου, επιβεβαιώνει την απόλυτη άγνοια για τα θέματα αυτά, και παραδόξως την νταβατζίδικη σιγουριά του παντογνώστη.
Αν μη τι άλλο, η παντελής απουσία επιχειρηματολογίας, και η βιαστική “κοίτα τι βρήκα στο γκουγκλ” απάντησή σας στις θεωρίες συνωμοσίας όλων των εποχών, αλλά και η “διαλεύκανση” και ακύρωση με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και το απαξιωτικό σε σημείο αυταρχισμού και άκρατα αλαζονικό “σοφού προς ηλίθιο” ύφος, δεν σας διαχωρίζει από τους σαβουροπροφήτες, παρά μόνον σ’ αυτό: την επίφαση της σοβαρότητας, αν βέβαια υποθέσουμε πως την έχετε διατηρήσει στο ελάχιστο.
Άλλωστε το έγραψα και πιο πάνω, σ’ αυτή τη χώρα δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο άλλος και αν είναι σωστό ή όχι. (Το τσουβάλιασμα είναι μια συνοπτική διαδικασία, που πάντα γίνεται στο σκοτάδι.)
Γίνεται κάποιος “αντίπαλός” μας, όταν δεν βολεύει την κοσμοθεωρία μας, δεν εξυπηρετεί τις πολιτικές μας αντιλήψεις, ή όταν θεωρούμε πως βγάζει χρήμα ή μας υπερβαίνει στην αρπαγή της εξουσίας ή στον εξυπνακισμό.

Ανώνυμος
28 09 2008 (13:04:25) :
Ο Ράϊχ έλεγε κοντολογίς ότι οι άνθρωποι μπορούν να βελτιωθούν μ ένα σοφό συνδυασμό από γαμήσι, ξύλο και ψυχανάλυση. Νομίζω ότι πολλές από τις περιπτώσεις των νεοσκοταδιστών για τις οποίες κουβεντιάζουμε θα μπορούσαν να παρουσιάσουν βελτίωση. Οι αδιόρθωτοι ίσως ανένιπταν αν εκτίθονταν ευρέως στις οθόνες για ν’ ανασαλέψει μέσα τους η τσίπα, που είναι βασικό συστατικό για να αποκαλείαι κάποιος άνθρωπος.

Υ
28 09 2008 (18:34:53) :

Δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για νεοσκοταδισμό.
Ο σκοταδισμός και ο μέσος άνθρωπος, αλλά και ειδικότερα ο “μορφωμένος” τα πάνε πολύ καλά.
Απλά, ανάλογα με τα προστάγματα των εποχών, υπάρχουν υφέσεις ή εξάρσεις. Η πανεπιστημιακή μόρφωση είναι στην εποχή μας το σημαντικότερο εργαλείο κατασκευής σκοταδιστών. Οι πολυεθνικές έχουν μεταβάλλει τον πανεπιστημιακό χώρο σε εργαστήριο γενοκτονίας του ανθρώπινου γένους.
Ποτέ άλλοτε ο σκοταδισμός δεν είχε τόση μεγάλη επιτυχία, ούτε στη διάρκεια του μεσαίωνα.
Ο Jung τον ερμήνευσε και σαν μισονεϊσμό (misoneism). Το μίσος ή ο φόβος του αγνώστου, του καινούργιου, της καινοτομίας. Αυτός είναι ο χειρότερος σκοταδισμός, γιατί κρατά την αλήθεια στα ψυχιατρεία και τον καρκίνο στο πιάτο μας.
Αυτός εκδηλώνεται και στους πιο φαινομενικά έξυπνους ανθρώπους και είναι η μαγιά που κρατά συντηρητική την κοινωνία μας με όλη την επίφαση του δήθεν προοδευτισμού.
Ο ψευτοπροοδευτισμός είναι ακόμα μία μάσκα του αυταρχικού ανθρώπου και κυρίως του υπερσυντηρητικού.
Πιο ελεύθεροι είναι οι φαινομενικά συντηρητικοί άνθρωποι, παρά οι “προοδευτικοί” με τον υπερβάλλοντα ζήλο που διατάζει και εκβιάζει τον δήθεν προοδευτισμό.
Πιο πρόθυμοι είναι οι ψευτοπροοδευτικοί να κάνουν τα στραβά μάτια στα ουσιώδη προβλήματα που βγάζουν μάτι αλλά παραδόξως αδυνατούν να τα παρατηρήσουν, ενώ συγχρόνως επιτίθενται με πάθος και μανία σε δήθεν δαίμονες και σκοταδιστές για να επιβάλλουν ή να αποσιωπήσουν καταστάσεις.
Πιο πιθανό είναι να ακούσεις μια αλήθεια απο τον Λιακόπουλο ή τον Χαρδαβέλλα, παρά από τους φανατισμένους αντιπάλους τους, που αντλούν την αξία που δεν έχουν από την συνεχή και κουραστική στείρα στοχοποίηση εύκολων στόχων.

Ο,τιδήποτε ταράζει το ψεύτικο αίσθημα της ασφάλειας που θέλουμε να συντηρούμε για να είμαστε “ευτυχισμένοι” πρέπει να καταδικαστεί.
Σκοταδισμός είναι να ανακοινώνεις αλαζονικά στο ιντερνετικό σου κοινό πως η ετυμηγορία σου είναι πως δεν στέκουν οι θεωρίες συνωμοσίας επειδή έχουν κοντά πόδια ή απλά επειδή επαναλαμβάνονται από ανθρώπους που είναι άρπα κόλα, άρα και O,TI εκείνοι επαναλαμβάνουν είναι αναληθές.
Σκοταδισμός είναι να απορρίπτεις μία “υπερβολική” και “απίστευτη” θεωρία συνωμοσίας με μία απλή παράθεση ιστοσελίδας που βρήκες στο γκουγκλ, την οποία και ασπάζεσαι αυτομάτως και παρουσιάζεις στους αδαείς με πομπώδες ύφος νομπελίστα πυρηνικού φυσικού.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, να συμπληρώνεις πως με αυτό που μόλις έκανες έκοψες τα πόδια της συνωμοσιολογίας ή πως όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα είναι ηλίθιοι, και πως δεν υπάρχουν συνωμοσίες, παρά μόνο συνωμοσιολόγοι και να πάνε στη Δρούζα να πούν τον καημό τους.
Σκοταδισμός είναι να θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο, σπουδαίο, αλάνθαστο και τέλειο επειδή τα βάζεις με τους εύκολους στόχους ακριβώς για να αποδείξεις τις προαναφερόμενες “αρετές” σου.
Σκοταδισμός είναι να κρατάς το κεφάλι σου στην άμμο για να χτυπήσεις τους “γραφικούς” και να αισθάνεσαι και υπερήφανος για την εξυπνάδα σου.
Σκοταδισμός είναι να βγάζεις κάθε τρεις και λίγο το κεφάλι σου από την άμμο, για να αναφωνήσεις χαρωπά και χλευαστικά πως δεν υπάρχουν chemtrails.
Σκοταδισμός είναι να κρατάς τα μάτια σου ερμητικά κλειστά, την ίδια στιγμή που παριστάνεις το σπουδαίο ανοιχτομάτη.
Σκοταδισμός είναι να βγάζεις άρπα κόλα αυθαίρετα, απαξιωτικά συμπεράσματα για την εργασία μιας ζωής, επιστημόνων που δεν μπορείς να μοιάσεις ούτε στην παρανυχίδα τους.
Σκοταδισμός είναι να απορρίπτεις ό,τι δεν ταιριάζει στην κοσμοθεωρία σου την οποία απέκτησες μετά από μακροχρόνιο και επίπονο main stream στρουθοκαμηλισμό με μπόλικες δόσεις υπερεγώ και άκρατου ελληναράδικου εξυπνακισμού.
Σκοταδισμός είναι να επιβάλλει κάποιος τον δικό του δήθεν σοφιστικέ σκοταδισμό για να αντικρούσει τον λαϊκίστικο σκοταδισμό, με αποτέλεσμα να παραμένουμε πάντοτε στο σκοτάδι.


Advertisements

4 Responses to “Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει. Ζήτω ο στρουθοκαμηλισμός!”


 1. Αυταρχισμός είναι να θέλεις να επιβάλεις κάτι σε κάποιον άλλον, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Δεν συντρέχει παρόμοιο θέμα, τουλάχιστον όχι από την πλευρά μου, σε αντίθεση με τους συνωμοσιολόγους που υπερασπίζεστε, οι οποίοι έχουν σαφέστατες αρπακτικές διαθέσεις, για Εξουσία και για Χρήμα. Παραμείνετε λοιπόν στην πίστη σας στις “αποκαλύψεις” των Γκουρού σας κι αφήστε μας εμάς τους υπερφίαλους να τους χλευάζουμε.

  Επίσης, ο Βίλχελμ Ράιχ απ’ όσο ξέρω δεν είπε τελικά τίποτα χρήσιμο. Τον Γαλιλαίο όμως γιατί τον πιάνετε στο στόμα σας, και τον βάζετε στο ίδιο καλάθι με την Δρούζα, τον Χαρδαβέλα και τον Σαβουροπροφήτη σας;

 2. Υ Says:

  Όταν η μόνη μας άμυνα είναι η αντιμετώπιση του συνομιλητή μας σαν έναν “οπαδό” κάποιου “γκουρού”, το πρώτο συμπέρασμα που αναδύει δύσοσμα είναι η αίσθηση της υπεροχής μας, αφού ο συνομιλητής μας είναι εκ προοιμίου “ο αδαής που ακολουθεί τον γκουρού”.
  Όσο για το ξεδιάλεγμα του τύπου “μην πιάνεις τον Γαλιλαίο στο στόμα σου”, αυτό αν δεν είναι αυταρχισμός τότε τι είναι; Δηλαδή εμείς οι κοινοί και αδαείς θνητοί δεν είμαστε άξιοι να μνημονεύσουμε τον Γαλιλαίο, αλλά ας μιλάμε όσο θέλουμε για τον Ράιχ, επειδή, άκουσον άκουσον “δεν είπε τίποτα χρήσιμο”;

  Κατ’ αρχήν, ήταν νομίζω σαφές πως δεν υπερασπίστηκα τις πρακτικές κανενός από τους προαναφερόμενους τηλεαστέρες, αλλά άσκησα κριτική στον “τρόπο” αλλά και στο ύφος με το οποίο αρκετοί από σας απαξιώνετε τις “θεωρίες συνωμοσίας” με το εύκολο πρόσχημα αυτής ακριβώς της “γραφικότητας” των άνωθεν.
  Και φυσικά, είναι φανερό πως η άρνηση μιας θεωρίας, και κάθε άλλης θεωρίας από μέρους σας είναι “αναγκαστική” και εξυπακούεται, είναι μια αυτόματη και φανατισμένη αντίδραση, αφού είναι και ο τρόπος για να απαξιώσετε τους υποτιθέμενους προφήτες,
  Αυτό εκδηλώνει μεγάλη άγνοια, αφού οι συγκεκριμένοι μόνο προφήτες δεν είναι, αλλά αναπαράγουν με φτωχό τρόπο διάφορες θεωρίες όλες μαζί μπερδεμένες, πιθανότατα σκόπιμα.
  Κατόπιν επεκτάθηκα λίγο στο τρόπο με τον οποίο συμβαίνει αυτή η άρνηση “θεωριών συνωμοσίας” όπως και η άρνηση μέχρι αφασείας των εθνικών κινδύνων, να έχει πατήσει ακριβώς πάνω στις όχι και τόσο αξιόπιστες φιγούρες που βολικά χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα προς αποφυγή, παράλληλα με την συστηματική και γενικόλογη γελοιοποίηση των πατριδοκάπηλων έτσι ώστε να έχει αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να μην τολμούν να εκφράσουν τα πατριωτικά τους αισθήματα ή τις ανησυχίες τους για να μην πέσουν και εκείνοι θύματα του ανελέητου τσουβαλιάσματος. Αυτό μήπως δεν είναι αυταρχισμός;

  Το φαινομενικά ασαφές αλλά πολύ διαφωτιστικό σύντομο σχόλιό σου, επιβεβαιώνει την απόλυτη άγνοια για τα θέματα αυτά, και παραδόξως την νταβατζίδικη σιγουριά του παντογνώστη.
  Αν μη τι άλλο, η παντελής απουσία επιχειρηματολογίας, και η βιαστική “κοίτα τι βρήκα στο γκουγκλ” απάντησή σας στις θεωρίες συνωμοσίας όλων των εποχών, αλλά και η “διαλεύκανση” και ακύρωση με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και το απαξιωτικό σε σημείο αυταρχισμού και άκρατα αλαζονικό “σοφού προς ηλίθιο” ύφος, δεν σας διαχωρίζει από τους σαβουροπροφήτες, παρά μόνον σ’ αυτό: την επίφαση της σοβαρότητας, αν βέβαια υποθέσουμε πως την έχετε διατηρήσει στο ελάχιστο.
  Άλλωστε το έγραψα και πιο πάνω, σ’ αυτή τη χώρα δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο άλλος και αν είναι σωστό ή όχι. (Το τσουβάλιασμα είναι μια συνοπτική διαδικασία, που πάντα γίνεται στο σκοτάδι.)
  Γίνεται κάποιος “αντίπαλός” μας, όταν δεν βολεύει την κοσμοθεωρία μας, δεν εξυπηρετεί τις πολιτικές μας αντιλήψεις, ή όταν θεωρούμε πως βγάζει χρήμα ή μας υπερβαίνει στην αρπαγή της εξουσίας ή στον εξυπνακισμό.

 3. Ανώνυμος Says:

  Ο Ράϊχ έλεγε κοντολογίς ότι οι άνθρωποι μπορούν να βελτιωθούν μ ένα σοφό συνδυασμό από γαμήσι, ξύλο και ψυχανάλυση. Νομίζω ότι πολλές από τις περιπτώσεις των νεοσκοταδιστών για τις οποίες κουβεντιάζουμε θα μπορούσαν να παρουσιάσουν βελτίωση. Οι αδιόρθωτοι ίσως ανένιπταν αν εκτίθονταν ευρέως στις οθόνες για ν’ ανασαλέψει μέσα τους η τσίπα, που είναι βασικό συστατικό για να αποκαλείαι κάποιος άνθρωπος.

 4. Υ Says:

  Δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για νεοσκοταδισμό.
  Ο σκοταδισμός και ο μέσος άνθρωπος, αλλά και ειδικότερα ο “μορφωμένος” τα πάνε πολύ καλά.
  Απλά, ανάλογα με τα προστάγματα των εποχών, υπάρχουν υφέσεις ή εξάρσεις. Η πανεπιστημιακή μόρφωση είναι στην εποχή μας το σημαντικότερο εργαλείο κατασκευής σκοταδιστών. Οι πολυεθνικές έχουν μεταβάλλει τον πανεπιστημιακό χώρο σε εργαστήριο γενοκτονίας του ανθρώπινου γένους.
  Ποτέ άλλοτε ο σκοταδισμός δεν είχε τόση μεγάλη επιτυχία, ούτε στη διάρκεια του μεσαίωνα.
  Ο Jung τον ερμήνευσε και σαν μισονεϊσμό (misoneism). Το μίσος ή ο φόβος του αγνώστου, του καινούργιου, της καινοτομίας. Αυτός είναι ο χειρότερος σκοταδισμός, γιατί κρατά την αλήθεια στα ψυχιατρεία και τον καρκίνο στο πιάτο μας.
  Αυτός εκδηλώνεται και στους πιο φαινομενικά έξυπνους ανθρώπους και είναι η μαγιά που κρατά συντηρητική την κοινωνία μας με όλη την επίφαση του δήθεν προοδευτισμού.
  Ο ψευτοπροοδευτισμός είναι ακόμα μία μάσκα του αυταρχικού ανθρώπου και κυρίως του υπερσυντηρητικού.
  Πιο ελεύθεροι είναι οι φαινομενικά συντηρητικοί άνθρωποι, παρά οι “προοδευτικοί” με τον υπερβάλλοντα ζήλο που διατάζει και εκβιάζει τον δήθεν προοδευτισμό.
  Πιο πρόθυμοι είναι οι ψευτοπροοδευτικοί να κάνουν τα στραβά μάτια στα ουσιώδη προβλήματα που βγάζουν μάτι αλλά παραδόξως αδυνατούν να τα παρατηρήσουν, ενώ συγχρόνως επιτίθενται με πάθος και μανία σε δήθεν δαίμονες και σκοταδιστές για να επιβάλλουν ή να αποσιωπήσουν καταστάσεις.
  Πιο πιθανό είναι να ακούσεις μια αλήθεια απο τον Λιακόπουλο ή τον Χαρδαβέλλα, παρά από τους φανατισμένους αντιπάλους τους, που αντλούν την αξία που δεν έχουν από την συνεχή και κουραστική στείρα στοχοποίηση εύκολων στόχων.

  Ο,τιδήποτε ταράζει το ψεύτικο αίσθημα της ασφάλειας που θέλουμε να συντηρούμε για να είμαστε “ευτυχισμένοι” πρέπει να καταδικαστεί.
  Σκοταδισμός είναι να ανακοινώνεις αλαζονικά στο ιντερνετικό σου κοινό πως η ετυμηγορία σου είναι πως δεν στέκουν οι θεωρίες συνωμοσίας επειδή έχουν κοντά πόδια ή απλά επειδή επαναλαμβάνονται από ανθρώπους που είναι άρπα κόλα, άρα και O,TI εκείνοι επαναλαμβάνουν είναι αναληθές.
  Σκοταδισμός είναι να απορρίπτεις μία “υπερβολική” και “απίστευτη” θεωρία συνωμοσίας με μία απλή παράθεση ιστοσελίδας που βρήκες στο γκουγκλ, την οποία και ασπάζεσαι αυτομάτως και παρουσιάζεις στους αδαείς με πομπώδες ύφος νομπελίστα πυρηνικού φυσικού.
  Και σαν να μην έφτανε αυτό, να συμπληρώνεις πως με αυτό που μόλις έκανες έκοψες τα πόδια της συνωμοσιολογίας ή πως όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα είναι ηλίθιοι, και πως δεν υπάρχουν συνωμοσίες, παρά μόνο συνωμοσιολόγοι και να πάνε στη Δρούζα να πούν τον καημό τους.
  Σκοταδισμός είναι να θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο, σπουδαίο, αλάνθαστο και τέλειο επειδή τα βάζεις με τους εύκολους στόχους ακριβώς για να αποδείξεις τις προαναφερόμενες “αρετές” σου.
  Σκοταδισμός είναι να κρατάς το κεφάλι σου στην άμμο για να χτυπήσεις τους “γραφικούς” και να αισθάνεσαι και υπερήφανος για την εξυπνάδα σου.
  Σκοταδισμός είναι να βγάζεις κάθε τρεις και λίγο το κεφάλι σου από την άμμο, για να αναφωνήσεις χαρωπά και χλευαστικά πως δεν υπάρχουν chemtrails.
  Σκοταδισμός είναι να κρατάς τα μάτια σου ερμητικά κλειστά, την ίδια στιγμή που παριστάνεις το σπουδαίο ανοιχτομάτη.
  Σκοταδισμός είναι να βγάζεις άρπα κόλα αυθαίρετα, απαξιωτικά συμπεράσματα για την εργασία μιας ζωής, επιστημόνων που δεν μπορείς να μοιάσεις ούτε στην παρανυχίδα τους.
  Σκοταδισμός είναι να απορρίπτεις ό,τι δεν ταιριάζει στην κοσμοθεωρία σου την οποία απέκτησες μετά από μακροχρόνιο και επίπονο main stream στρουθοκαμηλισμό με μπόλικες δόσεις υπερεγώ και άκρατου ελληναράδικου εξυπνακισμού.
  Σκοταδισμός είναι να επιβάλλει κάποιος τον δικό του δήθεν σοφιστικέ σκοταδισμό για να αντικρούσει τον λαϊκίστικο σκοταδισμό, με αποτέλεσμα να παραμένουμε πάντοτε στο σκοτάδι.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: