Home

Γραικύλοι σας βαρεθήκαμε

October 28, 2008
Τα ιδιωτικά κανάλια όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση (να διαδίδουν την ιδιωτεία) έτσι και την ημέρα της εθνικής επετείου ζούν στο κόσμο τους.
Ζούν στον κόσμο του μπλα μπλα του κους κους του μαου μάου και του μίκυ μάους. Αναμενόμενο, αφού φροντίζουν νυχθημερόν να μας αποκοιμίζουν, να μας παραπληροφορούν και το σημαντικότερο, να μας αλλοιώνουν.
Στο Κους Κους του Άλφα, σε απευθείας σύνδεση ο Κώστας Πρέκας, ένας αξιόλογος ηθοποιός ο οποίος ήταν για ένα μεγάλο διάστημα μια από τις εμμονές του Λάκη Λαζόπουλου.
Το παράπτωμά του; Είχε απαγγείλει με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο ένα ποίημα για το έπος του 40. Αυτό είχε προφανέστατα εξοργίσει τον Λάκη Λαζόπουλο που έχει αναλάβει να μας “εκπαιδεύσει” διακριτικά να θέλουμε να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας.
Ο Λαζόπουλος του είχε κάνει ανελέητη επίθεση πολλές φορές και όλα τα σαβουρομεσημεριανά το είχαν αναμεταδώσει όπως κάνουν συνεπέστατα και με όλα τα “αριστουργήματα” του Λαζόπουλου, που κρατηθείτε… υποτίθεται πως χτυπάει το σύστημα.
Ε λοιπόν σε αυτό το μεσημεριανό και την ημέρα της εθνικής επετείου βγάζουν στον αέρα τον Κώστα Πρέκα. Θα υποθέσει κανείς πως το έκαναν για να δώσουν κάποια επετειακή ατμόσφαιρα στην ανεγκέφαλη εκπομπή τους; Μακάρι να ήταν έτσι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο ποτισμένοι με αηδία για την ελληνικότητα που σύντομα αρχίζουν τις πονηρές ερωτήσεις: “Κάποιοι λένε πως πρέπει να καταργηθούν οι παρελάσεις. Τι νομίζετε εσείς γι’ αυτό;”. “Γιατί να μην μπορούν να κρατούν τη σημαία οι αριστούχοι αλλοδαποί;” “Πιστεύετε πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην τηλεόραση με το δικό σας εθνικό φρόνημα;” Φυσικά ο Πρέκας αντιλαμβανόμενος πως δεν τον κάλεσαν για να πει κάτι εποικοδομητικό αλλά για να κάνουν πλάκα και σθεναρή γραικύλικη αντίσταση στους τελευταίους των πατριωτών, απάντησε πολύ διπλωματικά στα γελοία ερωτήματά τους. Μάλιστα είπε πως οι περισσότεροι φοβούνται να μιλήσουν για τα κακώς κείμενα, και πως κάποιοι τον παροτρύνουν να είναι πιο προσεχτικός με αυτά που λέει.
Τελευταίο ερώτημα ή μάλλον παράκληση ενός από τις γλάστρες προς τον Κώστα Πρέκα ήταν να τους διαβάσει κάποιο ποίημα, γιατί λέει κάποιος του είπε (του γλάστρα) πως είναι πολύ ωραία όπως τα διαβάζει ο Πρέκας. Βλέποντας πόσο φθηνοί είναι αυτοί οι άνθρωποι και πως ήταν προσκεκλημένος σε παγίδα, ο Πρέκας αρνήθηκε ευγενικά.

Καλή η προσπάθεια των γλαστρών να δώσουν υλικό στις “σατιρικές” εκπομπές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά, αν κρίνει κανείς από τις περισσότερες μεγαλύτερες (και αριστερίστικες) σατιρικές εκπομπές που έχουν και μεγάλη αλληεπίδραση η μία στην άλλη, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι τάχα μου “γραφικοί” πατριώτες. Όλα τα άλλα τα έχουμε λύσει. Και μέχρι πρότινος και η Μακεδονία “γραφική” κουβεντούλα ήταν. Η αφοσίωση των σατιρικών εκπομπών σε αυτό το θέμα είναι αν μη τι άλλο συγκινητική. Αριστερισμός της πλάκας, “αντιεθνικισμός”, “αντιφασισμός”, “αντιρατσισμός” και άλλα χαριτωμένα και για την παγκοσμιοποίηση τσιμουδιά. Θαρρείς και δεν συμβαίνει τίποτα. Θαρρείς και οι Έλληνες “εθνικιστές” έχουν την υφήλιο κάτω από την ιμπεριαλιστική τους μπότα. Πλήρως υποταγμένη σάτιρα, στα προστάγματα της νέας τάξης και άκρως συμπονετική με ο,τιδήποτε μη ελληνικό.

Ο Λαζόπουλος φυσικά επιμένει να χτυπάει αυτούς που βγάζουν στα μεσημεριανά και όχι τα ίδια τα μεσημεριανά και τους παρουσιαστές τους ούτε και τα αφεντικά τους.
Πως να τολμήσει άλλωστε; Θα του είχανε κόψει την τηλεθέαση στο τριάντα τις εκατό την επόμενη μέρα κιόλας.
Μόνο και μόνο η ύπαρξη των εκπομπών από τις δέκα το πρωί μέχρι περίπου τις έξι το απόγευμα δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις των ιδιοκτητών καναλιών.
Προσφιλείς στόχοι του Λαζόπουλου είναι ο Γιώργος Παπανδρέου (μιας και το ΠΑΣΟΚ είναι πηγή ψηφοφόρων για το ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και οι έχοντες υπέρμετρη εθνική συνείδηση (“γραφική” και μη), πιστός στον ανένδοτο αγώνα “αντιφασισμού” και “αντιρατσισμού” που μαστίζει την Ελλάδα της απόλυτης αφασίας.
Όλα τα υπόλοιπα “αντικείμενα” της σάτιρας του, είναι όλα ΠΡΟΪΟΝΤΑ των μεσημεριανών. Χωρίς τα μεσημεριανά όλοι αυτοί απλά δεν θα υπήρχαν. Δεν θα τους βλέπαμε ποτέ. Χωρίς τα κανάλια, που έχουν βαλθεί να μας κάνουν πιο ηλίθιους και από την προσφιλή στον Λαζόπουλο αυνανιζόμενη μαϊμού δεν θα μιλούσαμε ποτέ για όλους αυτούς. Χωρίς όλους αυτούς δεν θα έκανε ούτε τη μισή εκπομπή ο Μέγας Σατιρικός Λαζόπουλος. Είκοσιπέντε λεπτά με το ζόρι (μαζί με τις διαφημίσεις) θα ήταν η διάρκεια της εκπομπής του. Ποιός ανέδειξε τη Ρούλα με τον Αλβανό της, τη Βέρα Λάμπρου, την Μπετζαντάκου, τον εθνικό μας σταρ, τον Γαλάτη, την Έφη Θώδη για να μπορεί μετά να ωρύεται και να χασκογελά ο υποκριτής Λαζόπουλος;
Χωρίς τα μεσημεριανά δεν θα υπήρχε Αλ Τσαντίρι και χωρίς το Αλ Τσαντίρι και το κάθε άλλο τσαντίρι δεν θα υπήρχαν τα μεσημεριανά.
Χωρίς τα μεσημεριανά και όλη την κουτσομπολίστικη σαβούρα δεν θα αποχαύνωναν τους ψηφοφόρους υποτελείς αλλά δεν θα είχαν και την εύκολη τηλεθέαση και τα διαφημιστικά πακέτα που τους δίνουν επιρροή και ακόμα περισσότερη τηλεθέαση και διαφημίσεις και περισσότερη επιρροή και ούτω καθ΄εξής.
Χωρίς (αυτή) την τηλεόραση δεν θα υπήρχε το καθημερινό μάπετ σόου των οκτώ, δεν θα υπήρχαν τα πολιτικά κόμματα που απολαμβάνουμε σήμερα.
Θα υπήρχε (και) ανεξάρτητος πολιτικός λόγος και ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων.

Ο ένας τρέφει τον άλλον και όλοι μαζί μας πίνουν το αίμα. Οι νταβατζήδες, οι καναλάρχες, οι προμηθευτές, οι κατασκευαστικές και τα Ολυμπιακά μεγαλεία, οι εργολάβοι, οι ρυπογόνες βιομηχανίες, οι εταιρίες καυσίμων και τροφίμων, οι μεγαλοεισαγωγείς ακατάλληλων και δηλητηριασμένων τροφίμων, οι μεταπράτες της υγείας, οι δήθεν φιλάνθρωποι δισεκατομμυριούχοι, οι διεφθαρμένοι απάνθρωποι και σαδιστές γιατροί, εκείνοι που ξεπουλάνε και αυτοί που αγοράζουν τα λιμάνια, τον ΟΤΕ και την ενέργεια, αυτοί που ξεπουλάνε και εκείνοι που αγοράζουν την ελληνική εργατική τάξη, οι πολυεθνικές, αυτοί που ξεπουλάνε και εκείνοι που αγοράζουν τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, το Αιγαίο, τη Κύπρο, οι άρπαγες του δημοσίου χρήματος, οι διεφθαρμένοι απάνθρωποι και σαδιστές δημόσιοι υπάλληλοι, οι τοκογλύφοι τραπεζίτες, οι αεριτζήδες, οι διαφημιστές και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και τηλεθεάσεων, οι ψευτοδιανοούμενοι, οι επαγγελματίες επιμορφωτές, οι επαγγελματίες αριστεριστές, οι επαγγελματίες υπερασπιστές μειονοτήτων, οι νέοι γενίτσαροι “ιστορικοί”, οι μεγαλοεκδότες εφημερίδων, οδηγών της Αθήνας, αντρικών και γυναικείων περιοδικών lifestyle, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι αστραφτερές τηλεπερσόνες, οι μεγαλοσατιρικοί και οι παρέες της Μυκόνου, όλοι αυτοί οι υπερπροστατευόμενοι από την αστυνομία που της απαγορεύουν να προστατεύει εμάς. Οι αχυράνθρωποι πολιτικοί με τη ασύλληπτα μεγάλη λεκτική και εξαντλητικά χειρωνακτική εκφραστική γκάμα και αξεπέραστη σκηνική παρουσία που θυμίζει παλιά μεταπολεμική επιθεώρηση, αλλά που συνάμα δυσκολεύεσαι να γελάσεις με την τραγική τους ύπαρξη.

Γιατί λοιπόν κάποιος να χρειάζεται να παρακολουθήσει μια λεπτομερέστατη τριανταπεντάλεπτη ανάλυση για τις τηλεθεάσεις εκπομπών που δεν θα έπρεπε ούτε καν να υπάρχουν; Γιατί όχι; Μήπως υπάρχει και τίποτα σημαντικότερο να ασχοληθούμε;
Αν δεν μας εξοργίζει μια τηλεόραση που ασχολείται όλη τη μέρα με τον εαυτό της μήπως είναι πια πολύ αργά για μας;
Οι γυναίκες και ειδικά οι μητέρες που παρακολουθούν τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα τι παιδιά μεγαλώνουν; Καλύτερα ή χειρότερα από εκείνες;
Γιατί πρέπει να παρακολουθήσουμε ένα στημένο τηλεπαιχνίδι με την κόρη “οικονομικών μεταναστών” να μας λέει πεντακόσιες φορές πόσο σκληρά εργάστηκαν οι γονείς της για να πάει εκείνη στο πανεπιστήμιο και πόσο καλή και γεμάτη θετική ενέργεια είναι; Τόση θετική ενέργεια που με το ζόρι έχασε στο τέλος και έφυγε μόνο με 48000 ευρώ. Μεγάλο κανάλι του πολυπολιτισμού, μας βγάλατε το μάτι. Τυχαίο ήταν βέβαια… παραμονή του επίμαχου ετήσιου θέματος των αριστούχων αλλοδαπών που δεν τους αφήνουν να σηκώσουν τις σημαίες που τόσο πολύ θέλουν να σηκώσουν.
Γιατί ο Πρέκας είναι ο μόνος ή ένας από τους λίγους που αισθάνεται υπερβολική συγκίνηση για το έπος του 40 χωρίς να ντρέπεται να την εκφράσει;
Γιατί ο Πρέκας είναι ο μόνος ή ένας από τους λίγους ο οποίος αναφέρεται στους λιγοστούς ανθέλληνες που έχοντας στα χέρια τους την εξουσία και τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας μετατρέψουν σε μια μειοψηφία ανάμεσα σε μια άμορφη πολυπολιτισμική μάζα;
Γιατί όλοι αυτοί οι γονείς που πάνε στις παρελάσεις να θαυμάσουν τα παιδιά τους δυσκολεύονται τόσο πολύ να αναρτήσουν μια γαλανόλευκη στο μπαλκόνι τους;
Γιατί κανείς δεν διαμαρτύρεται για όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα αλλά αντιθέτως κάνει πως δεν τα βλέπει ή τα βρίσκει διασκεδαστικά και περνά την ώρα του αμέριμνα με τα μεσημεριανά και με την “καθαρτική” εκπομπή-άλλοθι του Λαζόπουλου;
Γιατί είναι ξαφνικά πάντα οι πατριώτες το πρόβλημα του τόπου και ποτέ οι ανθέλληνες;
Γιατί από τις εικοσιτέσσερις ώρες που έχουν έχουν στη διάθεσή τους οι καναλάρχες επιτρέπουν στον Έλληνα πολίτη να μιλήσει για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ του προβλήματα για μονάχα τρία λεπτά πριν φυσικά προκύψει η ανάγκη να διακόψουν για διαφημίσεις;
Ίσως τελικά και σε δέκα χρόνια από τώρα να φέρουν τον τελευταίο εναπομείναντα αγρότη του ελλαδικού χώρου να μιλήσει, αν βέβαια γνωρίζει ελληνικά.
Ποιός τάχα θα υποφέρει με την οικονομική κρίση; Πάντως όχι αυτός που είναι ευχαριστημένος και με 25 ευρώ την ημέρα. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ο κύβος ερίφθει. Καλά ξεμπερδέματα. Καλή μετανάστευση. Η Ελλάδα ένα σαπιοκάραβο που παραδίδουμε σε άλλους πληθυσμούς και στους εμπόρους που τους φέραν εδώ.
Γιατί τα ξεπουλήσαμε όλα για μια κακήν κακώς εφήμερη καλοπέραση υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας και καταδικάζοντάς τα να ζήσουν σαν απρόσωποι ξένοι (και φτωχοί) υποτελείς στην ίδια τους τη χώρα;
Γιατί έχω την εντύπωση πως ο Έλληνας έχει γίνει τόσο παθητικός και διεστραμμένος που αρχίζει και ευχαριστιέται με την καταστροφή της χώρας του;
Γιατί λοιπόν να αντιδράσει, και πως να αντιδράσει αφού ούτε ξέρει ποιός είναι ο εχθρός του;
Και γιατί να βασανίζεται; Με τη ευγενική βοήθεια των μέσων ενημέρωσης δεν πρόκειται να το μάθει ποτέ.
Έλληνες υποτελείς: Καλή Λευτεριά!Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: