Home

Εντυπώσεις από την συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα

November 27, 2008


Διαβάζω από το indymedia,
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=927876

 • Σύντροφος Α
  Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που έγραψε σύντροφος παραπάνω για πορεία των Στοχικών, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω πως θα κατέβει κόσμος από πολλές περιοχές (πατήσια, κολονός) για να στηρίξουν τους κατοίκους του Αγ.Παντελεήμονα. Αυτό μάλλον θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για το αν είναι θεμιτό να αντιπαραταχούμε σε αυτούς. Είναι άλλο πράγμα να στεκόμαστε απέναντι στους φασίστες και άλλο στους παρασυρμένους πολίτες.
 • Σύντροφος Β
  Σιγα μην ερθει κανενας,ουτε καν οι του ΛΑΟΣ αφου τους μαζεψε ο φυρερ τους (ερχονται και ευροεκλογες,δεν πρεπει να τους πουνε φασιστες).
  ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!!
 • Σύντροφος Α
  φιλαράκο δεν το έγραψα για να αποτρέψω τους συντρόφους. αλλά για να προβληματιστούν κάποιοι για το αν είναι σκόπιμο να κοντραριστούμε με πολίτες.
  Έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα, άλλο οι φασίστες και άλλο οι απλοί πολίτες.
 • Σύντροφος Β
  αυτοι που θα κατεβουν σε μια εκδηλωση κατα των μεταναστων δεν μπορει
  να ειναι καθολου ”απλοι πολιτες΄΄ αλλα ουτε και καθημερινοι.
  Ακομα και αν υπαρχουν καποιοι λιγοι καλο ειναι να τους κοπει ο αερας


Έτσι λοιπόν. Ακόμα και λίγοι να υπάρχουν, πρέπει να τους κοπεί ο αέρας.
Αυτό που θα πρέπει να χαροποιεί τους δήθεν αντιρατσιστές “συντρόφους”, είναι πως όλα σχεδόν τα μεγάλα ΜΜΕ ήταν στο πλευρό τους.
Η στάση αυτή των ΜΜΕ θα πρέπει να δίνει μεγάλη αισιοδοξία σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Στο κάτω κάτω τι ήταν όλο αυτό; Μια ακόμα διαδήλωση στις χιλιάδες που γίνονται κάθε χρόνο.
Και γιατί άραγε;
Επειδή ισχυρίζονται πως η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση που προωθεί με θρησκευτική ευλάβεια η εξουσία υποβαθμίζει τραγικά τη γειτονιά τους.
Παραδόξως, και σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν μερικοί, το σύστημα και τα φερέφωνά του ΜΜΕ είναι επίσης φανατικοί “αντιρατσιστές” και πάντα στο πλευρό του λαθρομετανάστη.
Είναι άνθρωποι ελεύθεροι και συμπονετικοί που αναγνωρίζουν στον λαθρομετανάστη το αναφαίρετο δικαίωμά του να βιώνει την εξαθλίωσή του ελεύθερα και χωρίς καμία παρενόχληση, όπου εκείνος επιλέξει.
Είναι άνθρωποι προοδευτικοί και ανοιχτομάτηδες που αναγνωρίζουν πως ο μόνος υπαίτιος της κατάστασης του λαθρομετανάστη είναι ο “ρατσισμός” του Έλληνα πολίτη και η ανικανότητά του να μοιραστεί τον πενιχρό μισθό του ή τη σύνταξη του με το συνάνθρωπό του.
Μεγαλύτερη ακόμη είναι η ανικανότητα του “ξενοφοβικού” Έλληνα να αποδεχθεί να βλέπει τη γειτονιά του να μετατρέπεται σε ένα από τα σκληρότερα γκέτο της Ευρώπης.
Αυτή η κατάσταση έχει εξοργίσει πολλούς λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν παραταχθεί σε αντισυγκέντρωση υπό το άγρυπνο βλέμμα και τον συντονισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων τους των αναρχοτέτοιων, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν την μοναδική ικανότητα να μεταδίδουν τα αγαθά “αντιρατσιστικά” συναισθήματα τους και στους αλλοδαπούς φίλους μας.
Όπως ακριβώς και οι αγωνιστές “αντιρατσιστές”, έτσι και όλα σχεδόν τα επίσης παρεξηγημένα πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν (και εφαρμόζουν πιστά) τα ανοιχτά σύνορα.
Και όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν μονάχα ένα πράγμα στο μυαλό τους. Την σωτηρία εκατομμυρίων δυστυχισμένων ανθρώπων τους οποίους τα κέντρα υποδοχής μεταναστών αναμένουν με ανυπομονησία έτοιμα να τους εντάξουν στη γη της επαγγελίας και της αφθονίας που λέγεται “Ελλάδα”.
Και ΟΛΟΙ οι παραπάνω ειλικρινά ευελπιστούν πως οι “ρατσιστές” Έλληνες εργάτες και χαμηλόμισθοι θα καταφέρουν τελικά να αδελφωθούν με τα τρία, τέσσερα (και ποιός ξέρει πόσα ακόμα) εκατομμύρια λαθρομετανάστες.
Και όλοι μαζί, αποκτώντας και την (απαραίτητη) ταξική συνείδηση θα μετασχηματίσουν την Νέα Κοινωνία των Νοτίων Βαλκανίων
(γνωστή και με το εθνικιστικό όνομα “Ελλάδα”) σε ένα εργασιακό παράδεισο χωρίς ανεργία, δυστυχία και άγρια εκμετάλλευση από μικρούς, μεγάλους και πλούσιους νταβατζήδες.
Το μόνο εμπόδιο σε αυτό το όραμα είναι η αρνητικότητα μερικών “απλών” Ελλήνων πολιτών που δεν αντιλαμβάνονται πως η εξαθλίωση είναι μια
(κατα βάθος) θετική εμπειρία την οποία οφείλουν να μοιραστούν με το εισαγόμενο εργατικό δυναμικό.
Γιατί το τέλος θα είναι ένα ευτυχισμένο τέλος, αλλά και μια ανεπανάληπτη τριτοκοσμική εμπειρία που σαν γνήσιοι και συμπονετικοί άνθρωποι οφείλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό, αυτοί οι λίγοι εναπομείναντες ενοχλητικοί κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας να σωπάσουν.
Να μην στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο.
Να τους κοπεί ο αέρας.
Όλοι μαζί παιδιά!
Οι “σύντροφοι”, οι αγαθοεργοί καναλάρχες και μεγαλοεκδότες και σχεδόν όλα τα (πάντοτε αγαθά και “φιλολαϊκά”) πολιτικά μας κόμματα.
Ελπίζω να μη ξέχασα κανέναν.

(Άφησα απ’ έξω την COSCO, επειδή μόλις υπέγραψε και δεν έχει προλάβει ακόμη να συνεισφέρει στον “αντιρατσιστικό” αγώνα.)Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: