Home

Η φάρμα που ονομάζεται Ελλάδα

December 29, 2009

Για όσους είδαν και επισήμαναν αυτό που έρχεται δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες πολιτικοί.
Αφιερωμένο σε όσους δεν το έβλεπαν να έρχεται…

Απόσπασμα από συζήτησή μου με τον “Λασκαράτο” (Έλληνες γρηγορείτε!)
από τις 08/07/2009

……

Λασκαράτος:
6.
@ Όταν επιτέλους η χώρα γέμισε με λαθρομετανάστες, άρχισαν να προετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί την μαζική τους νομιμοποίηση.@

Μαζική νομιμοποίηση; Που την είδες. 20 χρόνια στην Ελλάδα, με ένσημα, με εργασία με αλλεπάλληλες πληρωμές για άδεια παραμονής, με στήσιμο σε μαρτυρικές ουρές, χωρίς νομιμοποίηση, σαν κυνηγημένα αγρίμια. Που είναι οι Αλβανοί βουλευτές μας; Γιατί η Σουηδία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Γερμανία έχουν Έλληνες βουλευτές; Γιατί οι Αλβανοί Ορθόδοξοι έχουν Έλληνα αρχιεπίσκοπο; Πόσοι Αλβανοί έχουν πάρει ψήφο; Πόσα παιδιά που ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ, εδώ είναι η πατρίδα τους, σπούδασαν, μιλάνε ελληνικά καλύτερα από το 30% των Ελλήνων, αρκετοί καλύτερα από τον Έβερτ και τον ΓΑΠ, και είναι παιδιά χωρίς ταυτότητα, χωρίς πατρίδα. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

Απάντηση:

Από δω και πέρα επιλέγεις συγκεκριμένες φράσεις που υποτίθεται πως θα “δείξουν” το πόσο κακός ή το πόσο “ρατσιστής” είμαι. Δεν εκπλήσσομαι. Πάμε λοιπόν βήμα βήμα στο εδώλιο…
Αυτά που περιγράφεις αγαπητέ, είναι γνωστά σε όλους. Δεν είδα μαζική νομιμοποίηση, περιμένω να την δω.
Σαφέστατα, αναφέρομαι στο μέλλον. Δεν θα με κάνεις να ντρέπομαι για κάτι που δεν είπα.
Έγραψα: “άρχισαν να προετοιμάζουν το κόσμο για να δεχθεί την μαζική τους νομιμοποίηση”.

Τόσα χρόνια, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την ελεύθερη -κυριολεκτικά- είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα. (αντίξοη ίσως, αλλά ουσιαστικά ελεύθερη).
Δεν έκαναν το παραμικρό ούτε για να την αναλύσουν, να την καταμετρήσουν, να την ανακόψουν έστω και λίγο ούτε για να την διαχειριστούν. Ούτε διαβήματα έγιναν στην Ευρώπη, ούτε στην Τουρκία, ούτε τίποτα.
Τόσα χρόνια δεν παραχώρησαν άδειες διαμονής και κατ’ επέκταση ίσα εργατικά δικαιώματα σε όλους, αν και όπως έγραψα πιο πάνω, ακόμα και τότε πάλι θα οργίαζε η μαύρη εργασία.
Έγραψα λοιπόν, πως με κάποιο τρόπο τον οποίο επεξεργάζονται, θα πρέπει να πουλήσουν στον “ελληναράδικο” λαό την ιδέα της νομιμοποίησης της πλειοψηφίας των λαθρομεταναστών.
Μία δικαιολογία θα είναι και η “επίλυση του ασφαλιστικού”, που ήδη προπαγανδίζεται από δω κι από κει, για να μαζεύουν αντιδράσεις.
Βλέπετε, κύριοι “προοδευτικοί”, το κράτος σας έχει ξεπεράσει. Ακόμα και αν μέχρι σήμερα είναι βάρβαρο σε πολλούς μετανάστες, όπως άλλωστε και στους Έλληνες, έχει φροντίσει να αδειάσει τα ασφαλιστικά ταμεία για να μας βάλει σε αγωνιώδεις σκέψεις. Τι πιο βολικό λοιπόν από το να νομιμοποιήσουμε τους πάντες και να τελειώνουμε και με αυτό το πρόβλημα των “αδειασμένων” ταμείων; Δεν έχουν επιλογές οι πολιτικοί. Άνωθεν εντολές πρέπει να εκτελέσουν, και αν και θα το κάνουν πολύ άκομψα, βάρβαρα και ρατσιστικά, θα το φέρουν εις πέρας και θα πούνε και ένα τραγούδι επειδή το κεφάλαιο θα είναι “αντιρατσιστικό” για όσο συνεχίζει να γεμίζει τις τσέπες του.
Εξάλλου, θα πράξουν και το πολιτικώς ορθόν, ακόμα κι αν βουλιάξει η χώρα μεσα την κοινωνική αναταραχή. Όλα στο πρόγραμμα είναι.

Λασκαράτος:
7.
@ Οι επιχειρήσεις σκούπα και τα υπόλοιπα σπασμωδικά μέτρα είναι απλά στάχτη στα μάτια, για να δείξουν πως τάχα ασχολούνται με το θέμα. Μετά θα ακολουθήσουν κακήν κακώς βέβαια, οι νομιμοποιήσεις και “θα λυθεί” και το ασφαλιστικό και όλα μέλι γάλα. Απλά ψάχνουν για την φόρμουλα για να το σερβίρουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται.@

Χίλιες φορές να ντρέπεσαι, που λες πως η βαρβαρότητα της σκούπας που αν είχες συναίσθηση και ίχνος ανθρωπισμού θα έπρεπε να σε εξοργίζει, μας λές πως είναι για τα μάτια.

Απάντηση:

Οι επιχειρήσεις σκούπα είναι μια σπασμωδική κίνηση για να κερδίσουν τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων τους.
Είναι μια επικοινωνιακή κίνηση, ένα πρόχειρο μπάλωμα του προβλήματος που παραμέλησαν για τόσο καιρό. Αυτό σημαίνει “στάχτη στα μάτια”. Ουσιαστική λύση δεν είναι για κανέναν. Αν νομίζετε πως η φράση προσφέρεται για συκοφαντία εναντίον μου καλώς πράξατε και την επισημάνατε, γιατί άλλωστε να πάει χαμένη;

Λασκαράτος:
8.
@ Το ζητούμενο μέσα από αυτή τη διαδικασία, είτε εθελοντικά, είτε με το ζόρι, είναι μια ανομοιογενής μάζα πολιτών, απαλλαγμένη από το “βάρος” της “ελληνικής” επιρροής και βεβαίως βεβαίως τον επάρατο “ελληνικό εθνικισμό” θα δεχθεί όχι μόνο όλους τους Τούρκους εδώ, αλλά θα πει κι ένα “ευχαριστώ που μας διαλέξατε”. Με κάθε βεβαιότητα αυτό.@

Όλους τους Τούρκους λοιπόν θα τους δεχθούμε εδώ, αυτό λέγεται παραλλήρημα ή μανία καταδίωξης. Τα λένε και οι Ναζιστές στη Γερμανία για Τούρκους, Έλληνες κλπ

Απάντηση:

Εννοείται πως δεν ευελπιστώ να δω να έρχονται όλοι οι Τούρκοι εδώ. Ένα τρία τοις εκατό ελπίζω να είναι ένα αρκετά “φιλόξενο” ποσοστό.
Πολύ θα ήθελα να ζήσω μέχρι τότε για να δω ποια θα είναι η ενασχόληση του μέσου “προοδευτικού”:
το κρυφό σχολείο, οι παρελάσεις, ο Άδωνις, ή η ανεπανάληπτη… “άνθιση” των “πανανθρώπινων αξιών” του αγαπησιάρικου και ειρηνικού ολοκληρωτισμού στη ίδια του την φιλόξενη κοιτίδα;

Λασκαράτος:
9.
@ Είναι σημαντικό λοιπόν να προχωρήσει η μετατροπή της χώρας σε άμορφη τριτοκοσμική δουλοπαροικία ντόπιων και ξένων@.
Συρρικνώνονται μισθοί, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικά κεκτημένα, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, νοικιάζονται άνθρωποι, βιτριολίζονται συνδικαλίστριες,ξυλοκοπούνται διαδηλωτές, επιβάλλεται σωστός Μεσαίωνας και οι πατριώτες σωπαίνουν. Απόντες από κάθε εργατική κινητοποίηση, υβριστικοί προς τους απεργούς, ανησυχούντες για τους δρόμους που κλείνουν. Πουλήθηκαν Τράπεζες,πουλήθηκαν λιμάνια, πουλήθηκαν διώρυγες, πουλήθηκαν εθνικές οδοί, πουλήθηκαν ΔΕΗ-ΟΤΕ-Ολυμπιακή, πουλιέται ο ΟΣΕ, δεν είδα κανέναν μεγαλοπατριώτη να φωνάζει, δεν είδα κανέναν ξενόφοβο να ανησυχεί. Εκτονώνονται όπως όλοι οι άνανδροι πάνω σε δυστυχισμένους και κυνηγημένους ανθρώπους. Αυτό δεν λέγεται πατριωτισμός. Κρύβουν τον εθνικισμό τους κάτω από τις υποκριτικές ανύπαρκτες ανησυχίες τους για τους Έλληνες εργαζόμενους. Είναι η μανία του κομπλεξικού να παραστήσει τον σκληρό άντρα πάνω σε αδύναμους συνανθρώπους του. Όση δουλοπρέπεια έχει για τον Βγενόπουλο, τόσο μίσος βγάζει για την αλλοδαπή καθαρίστρια.

Απάντηση:

Με αφορμή μια δική μου (και αληθή) φράση, προσπαθείς να συμπυκνώσεις με τεχνητή οργή και σε μία μικρή παράγραφο, όλα τα κακώς κείμενα και τα αίσχη της ελληνικής εξουσίας και των ψηφοφόρων τους.
Πέρα από το αληθές των όσων περιέχει, αλλά και πέρα από τη γενίκευση, την ομαδοποίηση, το αψυχολόγητο τσουβάλιασμα όλων των “πατριωτών”, υποψιάζομαι πως η παράγραφος γράφτηκε μόνο και μόνο για να καταλήξεις προς το τέλος πως: “Κρύβουν τον εθνικισμό τους κάτω από τις υποκριτικές ανύπαρκτες ανησυχίες τους για τους Έλληνες εργαζόμενους.”
Εκεί αντιλαμβάνομαι πως αναφέρεσαι σε εμένα και στα προηγούμενα σχόλιά μου.
Όχι, δεν θα σου επιτρέψω να με τσουβαλιάσεις μαζί με τους δικούς σου εχθρούς.
Αμφισβητείς λοιπόν τις ανησυχίες μου για τον Έλληνα εργαζόμενο αλλά και τον κάθε εργαζόμενο, αφού εξυπηρετεί τη.”τεκμηριωμένη” “επιχειρηματολογία” σου.
Έχω κάνει και εργάτης, και χαμηλόμισθος, και άνεργος, και ελεύθερος επαγγελματίας κατά καιρούς. Έχω ζήσει και συμβιώσει εκτός Ελλάδος και με όλες τις εθνικότητες του κόσμου, όλοι περήφανοι για την καταγωγή τους. Τόση μπαρούφα αντιρατσιστική/αντεθνική και τόση αυτοαναίρεση από κανέναν στην υφήλιο δεν έχω ξαναδεί.
Μόνο από κάποιους -τυπικά και μόνο ονομαζόμενους- Έλληνες.
Αυτός είναι ίσως και ο κύριος λόγος που επιχείρησα να γράψω σε ελληνικά fora. Για να διαπιστώσω το μέγεθος της υποκρισίας, της πώρωσης και του φανατισμού.

Ανθρώπων που ανακάλυψαν πως για όλα όσα συμβαίνουν φταίνε πάντα οι άλλοι. Πως για όλα φταίνε οι άξεστοι…
Και που απαιτούν από τους άλλους να πληρώσουν τον λογαριασμό για να γίνουν εκείνοι “πολίτες του κόσμου”. Που απαιτούν από τους άλλους να ματώσουν για να γίνουν εκείνοι “πολίτες του κόσμου”.
(Παρεπιπτόντως αν κάποιοι νομίζετε πως το “citizens of the world” ή το “world citizens” είναι “των τελευταίων χρονών” και είναι προχωρημενιά και τρέντι, είστε γελασμένοι, είστε τριάντα χρόνια πίσω, τουλάχιστον, όπως πάντα βέβαια…)
Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους.
Θέλετε τάχα κοινωνική δικαιοσύνη και περιμένετε από ένα κρυφο-αυταρχικό και διαλυμένο κράτος να πάρει από τους φορολογούμενους για να περιθάλψει τους μετανάστες. Αν πράγματι πονάτε τους μετανάστες τόσο πολύ δωρίστε τις περιουσίες σας τώρα και αφήστε μας στην ησυχία μας κατήγοροι και κριτές των πάντων. Περιμένετε από τους χαμηλόμισθους που είναι οι μόνοι που φορολογούνται σκληρά, να τα πληρώσουν όλα;
Περιμένετε να δείτε πόσο καιρός θα περάσει ακόμα για να μεταβληθεί ο άνεργος που τόσο συμπονάτε σε ρατσιστή για να θριαμβολογήσετε μετά για την “κατώτερη” φύση του;
Ποιόν εξυπηρετείτε τελικά; Σε ποιόν πουλάτε ειρηνικές κοινωνίες χωρίς σύνορα και αρμονική συνύπαρξη ετερόκλητων και ασυμβάτων μέχρι σήμερα πολιτισμών την στιγμή που θερίζει η ανθρωποκτόνα παγκοσμιοποίηση; Είστε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου;

Οι “συμπονετικοί” που παλεύουν με τον ίδιο τους τον άκρατο ρατσισμό, πασχίζοντας να αποδείξουν πρώτα στους ίδιους τους εαυτούς τους πως όχι, εκείνοι δεν είναι ρατσιστές, και πάντα χωρίς κανένα προσωπικό κόστος, με λόγια εντυπωσιασμού με την οκά, με όλα τα ψεύτικα ιδεολογήματα και τις ουτοπιστικές μπούρδες, την στιγμή μάλιστα που μπροστά στα μάτια τους ισοπεδώνονται τα πάντα, μας πλασσάρουν ουτοπίες που ούτε τα “αφελή” παιδιά των λουλουδιών δεν τόλμησαν να ξαναξεστομίσουν.
Όλα αυτά είναι για εκείνους που την αηδία τους για τα ελληνικά δρώμενα αντί να την αντιστρέψουν και να δυναμώσει το πείσμα τους και τη μαχητικότητά τους, την έχουν αναγάγει σε φανατισμένο και αθεράπευτο μηδενισμό, σε βαθύτατο λυσσαλέο ρατσισμό απέναντι στον “ελληνάρα” και παίρνουν την ευχαρίστησή τους από την ψευδαίσθηση πως είναι ανώτεροι αντλώντας την σημασία τους από τη ψευδαίσθηση πως τάχα λένε κάτι πρωτότυπο και αλληλοθαυμαζόμενοι, οι μοναδικοί γνώστες του δίκαιου, αλαζονικοί και θωρακισμένοι στον πλασματικό τους και ασφαλή κόσμο, διπλά υποκριτές από κάθε αμόρφωτο.
Όσο ικανοί είναι να “συμπονέσουν” τον ξένο, άλλο τόσο ανίκανοι είναι να αγαπήσουν τον αλλοτριωμένο “Έλληνάρα” και παρά την ασχήμια του και να τον προσεγγίσουν για να τον βοηθήσουν.
Ανίκανοι να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τον μισητό για εκείνους “Ελληνάρα”, αρέσκονται να εμπλέκονται σε ναρκισσιστικές και ανεφάρμοστες αμπελοφιλοσοφίες αφού το τελευταίο πράγμα που θα έκαναν ποτέ είναι να του προσφέρουν κάτι αληθινό, αυθεντικό και εφικτό εκτός από τους φαντασιακούς παραδείσους και το ημερήσιο απαξιωτικό δηλητήριο του μηδενισμού.
Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις πως οι προκάτ ιδέες δεν έχουν βιωσιμότητα αφού δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εξελίξεις, και έτσι ο ξύλινος λόγος και η τρομοκράτηση του συνομιλητή με μια κακήν κακώς “μορφωμένη” πειθώ της διαστρέβλωσης είναι το σύνηθες καταφύγιο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: