Home

It doesn’t feel like home anymore

December 29, 2009
Ερώτηση:
Τι εκτίμηση κάνει το υπουργείο για τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα και πώς μπορεί -αν μπορεί- να κάνει και μια εκτίμηση για το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των λαθρομεταναστών;


Απάντηση:
“Ο αριθμός των ισχυρών αδειών διαμονής ανέρχεται σε 532.360. Σε αυτούς πρέπει, βέβαια, να προστεθεί και ένας σημαντικός αριθμός που αφορά τις άδειες υπό έκδοση και ανανέωση. Για τον αριθμό των παράνομων δεν υπάρχει σαφής εικόνα, όχι λόγω της δυσκολίας καταγραφής τους κατά την είσοδο όσο λόγω της αδυναμίας ελέγχου των εκροών. Διάφορα αξιόπιστα Think Tanks τον εκτιμούν γύρω στις 250.000. “

(Από πρόσφατη συνέντευξη με την υφυπουργό Εσωτερικών)
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=71745


Προσέξτε ακρίβεια στην απόδοση του πρώτου αριθμού: 532.360


Παραδόξως όμως, ο αριθμός των αδειών υπό “έκδοση και ανανέωση” δεν αναφέρεται, ούτε κατά προσέγγιση, ίσως επειδή μάλλον είναι πολύ “σημαντικός” και ίσως επειδή είναι ακόμη σημαντικότερο να μην αναφερθεί με σαφήνεια, εν όψει των νέων νομοσχεδίων που μας ετοιμάζουν.

Και η ασάφεια συνεχίζεται…


“Για τον αριθμό των παρανόμων δεν υπάρχει σαφής εικόνα, όχι λόγω της δυσκολίας καταγραφής τους κατά την είσοδο…”
(κανένα πρόβλημα εδώ)
“…όσο λόγω της αδυναμίας ελέγχου των εκροών.”

Δηλαδή γνωρίζουν πόσοι είναι όταν μας τους φέρνουν εδώ, δηλαδή τους μετράνε μια χαρά, δεν υπάρχει “δυσκολία καταγραφής τους”.
Μετά όμως, τους “φεύγουν”, (έχουν εκροές) και χάνουν το μέτρημα.
(εκροή: ροή προς τα έξω)

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα “αξιόπιστα” Think Tanks που “εκτιμούν” πως είναι γύρω στις 250.000.
Σαφέστατα ικανότερα στο μέτρημα, τα Think Tanks έχουν αναλάβει να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο του καθησυχασμού.

Γιατί τι άλλο παρά καθησυχασμός είναι να σου λένε πως:

Για ένα μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών “με άδειες διαμονής” ή με “άδειες υπό έκδοση και ανανέωση”, όχι μόνο δεν γνωρίζουν την πραγματική τους ταυτότητα, αφού όταν έφτασαν στην Ελλάδα πέταξαν τα χαρτιά τους και δήλωσαν όποιο όνομα και χώρα προέλευσης ήθελαν χωρίς να έχει γίνει προσπάθεια ή χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθεί η πραγματική τους ταυτότητα.
Αλλά πως μάλιστα “εκτιμούν” πως οι “παράνομοι” είναι μόνο 250.000

Δεν ξέρω τι επεξεργάζονται και απεργάζονται τα “αξιόπιστα” Think Tanks, αλλά είναι εμφανές ακόμα και στον κάθε αναξιόπιστο και αδαή που κυκλοφορεί στους δρόμους πως ο συνολικός αριθμός των (λαθρο)μεταναστών είναι τεράστιος.
Για όποιον ζει στην Ελλάδα είναι εμφανές πως αυτές οι “εκτιμήσεις” είναι πλαστές.

Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω απάντηση μιας από τους νέους υπεύθυνους του νεοσύστατου υπουργείου Ταχείας Μετάλλαξης της Ελλάδας, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών είναι μεν άγνωστος, τουλάχιστον σε μας τους πολίτες, αλλά είναι “σημαντικός” όσο και …σημαντικός και έτσι δεν μας αφορά.

Για ποιό λόγο να προσπαθεί κάποιος να κρύψει τον πραγματικό συνολικό αριθμό των λαθρομεταναστών “νόμιμων” και “παράνομων”;
Για ποιό λόγο δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή συζήτηση για την μετανάστευση μέχρι πρόσφατα;
Θέλει και πολύ σκέψη;
Η ρητορεία περί “ρατσισμού και ξενοφοβίας” θα πάει περίπατο όταν θα γίνει γνωστός ο αριθμός τους.
Πως να εξηγήσεις πως στην Ελλάδα των 9-10 εκατομμυρίων Ελλήνων και των 750.000 χιλιάδων ανέργων υπάρχει ανάγκη για δυόμισυ με τρία εκατομμύρια μεταναστών;

Κανένας λογικός άνθρωπος που νοιάζεται για τη χώρα του δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς να λάβει σοβαρά μέτρα για να το ανακόψει.

Και εδώ ερχόμαστε στην άλλη απάντηση που δίνει η υφυπουργός…

Ερώτηση:
«Η μετανάστευση όχι μόνο δεν προκαλεί την κρίση, αλλά είναι μέρος της μακροπρόθεσμης λύσης». Κυρία Τζάκρη, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα, εσείς ως κυβέρνηση θα μπορούσατε να υιοθετήσετε τη φράση του Μπαν Κι-Μουν, του γ.γ. του ΟΗΕ;

Απάντηση:
Η θέση αυτή με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Πρόκειται εξάλλου για το μήνυμα που εξήχθη κατά τις εργασίες του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, οι οποίες έλαβαν χώρα πριν από ένα μήνα στην Αθήνα και του οποίου η Ελλάδα είχε την προεδρία. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η μετανάστευση είναι πολλαπλά επωφελής για μια χώρα, μέσα όμως από μια σωστή διαχείριση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτελούμε παράδειγμα διαχειριστικής ικανότητας, η Ελλάδα κέρδισε πολλά από την ύπαρξη των μεταναστών. Εκτός από την κάλυψη κενών θέσεων απασχόλησης, η παρουσία τους συνέβαλε στην αύξηση της ενεργού ζήτησης, που οδήγησε στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων απασχόλησης για Έλληνες εργαζόμενους, στη βελτίωση των δημογραφικών δεικτών, στη στήριξη των ασφαλιστικών συστημάτων και γενικά στην αύξηση του δυνητικού παραγόμενου προϊόντος. Η παρουσία τους στη χώρα μας τόνωσε την αγροτική παραγωγή, την ελληνική ύπαιθρο, έδωσε πνοή σε σχολεία που έφθιναν, δόθηκε διέξοδος στις γυναίκες να εργαστούν, διότι βρήκαν βοήθεια στις φροντίδες του σπιτιού, των παιδιών και των ηλικιωμένων, διευκολύνθηκε η δημιουργία εμπορικών δικτύων και η εγκατάσταση ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από τα οφέλη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Αυτά τα οφέλη θα τα διαφυλάξουμε και θα τα πολλαπλασιάσουμε.”

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=71745


Τι σημαίνει αυτό; Είναι η ανάλαφρη εξήγηση μιας άγριας καπιταλιστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθείται (και) από ένα δήθεν σοσιαλιστικό κόμμα. Εξάλλου, ο καπιταλισμός θα αποκτήσει ένα βαθύτατα σοσιαλιστικό πρόσωπο στο κοντινό μέλλον, αφού θα αναλάβει να σώσει τον πλανήτη από τους κατοίκους του.
Η νέα τάξη μας λέει πως η μετανάστευση είναι μέρος της λύσης… για εκείνους φυσικά που ωφελούνται. Όχι για μας. Εμείς, οι απλοί άνθρωποι γενικά, είμαστε το πρόβλημα.
Για τις φράσεις:
“κάλυψη κενών θέσεων απασχόλησης”, “αύξηση της ενεργού ζήτησης”, “δόθηκε διέξοδος στις γυναίκες να εργαστούν”
“βελτίωση των δημογραφικών δεικτών”
“Αυτά τα οφέλη θα τα διαφυλάξουμε και θα τα πολλαπλασιάσουμε”.

Βλέπε: “χαμηλότερα αμοιβόμενοι εργάτες” “περισσότερες μπίζνες για τις πολυεθνικές των υπηρεσιών, των σουπερμάρκετ και των κινητών” “περισσότερα διαμερίσματα νοικιασμένα, πολλά σε άθλια κατάσταση” “περισσότερες γυναίκες να δουλεύουν όλη μέρα για να πληρώνουν τις νταντάδες, τα κενά στην ασφάλιση, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθραίων και τη φοροδιαφυγή όλων ανεξαιρέτως”
Μια πολύχρωμη φάρμα που μεγαλώνει.
Μπίζνες. Δεν υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι, υπάρχουν χρήσιμοι και υπάκουοι άνθρωποι. Και μια εξομάλυνση της μιζέριας από την Αμερική μέχρι την Ασία, και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη.
Να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.
Βλέπε: “Οικονομική κρίση” “Υπερθέρμανση του πλανήτη” “Τρομοκρατία” “Επιδημίες” “Πολυπολιτισμός”

Ακόμα και εξυπηρετώντας τους πελάτες ψηφοφόρους τους που κερδοφορούν, ένας πολύ μικρότερος αριθμός (λαθρο)μεταναστών θα ήταν υπεραρκετός.
Η απληστεία τους όμως τους οδηγεί να αναζητούν τους νέους παράνομους μετανάστες για να διατηρούν τα μεροκάματα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Αφού λοιπόν μας βόλεψαν στο Δημόσιο, αφού μας έδωσαν μερικές δεκαετίες ντόλτσε βίτα με δανεικά και μας έκαναν υπερκαταναλωτές, αφού εξευτέλισαν την εργασία που την θέλουν μαύρη δίνοντάς την στους μετανάστες, το Κεφάλαιο δεν χρειάζεται πια τους Έλληνες. Άνεργους χρειάζεται, από όλες τις εθνικότητες. Μάζες ανθρώπων χωρίς συνοχή και κοινά σημεία αναφοράς.
Για αυτούς τους άπληστους θα πληρώσουμε εμείς. Για να έχουν αυτοί εξοχικά πισίνες και ακριβά αμάξια. Και για όλους τους υπόλοιπους κουτοπόνηρους που νομίζουν πως θα σωθούν αν πληρώσουν κάτι λιγότερο σε έναν μετανάστη εργάτη. Για να φέρουν τόσους πολλούς μετανάστες ώστε να φτάσουμε σύντομα να παρακαλάμε για μια οποιαδήποτε θέση εργασίας όταν επιτέλους κατανοήσουμε πως δεν μπορούμε να είμαστε όλοι δικηγόροι και επιστήμονες.
Πάνω σε αυτή την απληστεία στηρίζεται και η σιγουριά κάποιων εγκεφάλων πως η Ελλάδα από ελληνική κοινωνία θα μετατραπεί σε μια κοινωνία που θα εμπεριέχει και …Έλληνες. Επειδή όλα είναι μπίζνες και ψηφαλάκια. Και το ένα στηρίζει το άλλο.
Η απραξία τους για τόσα πολλά χρόνια αλλά και η όψιμη “συμπόνια” τους με τις μαζικές νομιμοποιήσεις, τις υπηκοότητες και τα εκλογικά δικαιώματα φανερώνει ξεκάθαρα τις αρχικές προθέσεις τους και εξηγεί την καλοσχεδιασμένη “ανικανότητά” τους. Από κράτος σχολαστικού φακελώματος κατάφεραν να “μην γνωρίζουν” ποιοί και πόσοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αξιοσημείωτο επίτευγμα! Έτσι τώρα αγωνίζονται να προλάβουν τις “εκροές” των μεταναστών και να καπαρώσουν τη νέα πελατεία. Επειδή αυτοί που θα φεύγουν πρώτοι θα πρέπει να είναι οι Έλληνες, που τόσο τους ενοχλούν. Οι βολικότεροι “καλεσμένοι” τους θα είναι καλύτερα εδώ, παρά εκεί από όπου ήρθαν. Οι Έλληνες ή θα συνηθίσουν στη νέα πραγματικότητα ή θα αρχίσουν να μεταναστεύουν και πάλι μαζικά.
Είδατε λοιπόν που πάντοτε υπάρχει μία “μακροπρόθεσμη λύση”;

“Αυτά τα οφέλη θα τα διαφυλάξουμε και θα τα πολλαπλασιάσουμε.”
Και οι μπίζνες μπορούν μόνο να πολλαπλασιαστούν. Και όποιου δεν του αρέσει ας μεταναστεύσει σε άλλη χώρα.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: