Home

Φοβικοί Έλληνες μην φοβάστε, το χειρότερο τώρα έρχεται

March 23, 2010

Με αφορμή το λογύδριο της κυρίας Ραγκούση – Νταλάρα στη Βουλή για το λαθρονομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μάλιστα με δυσκολία διαβάζει, που είναι και χαρακτηριστικό, αφού εκφράζει γλαφυρά την σύγχυση αλλά και την χαρά του μέσου “προοδευτικού” (και μη) βουλευτή της ελληνικής Βουλής για την συνολική καταστροφική συνεισφορά τους στην Ελλάδα την οποία υποτίθεται πως τους ψηφίσαμε για να υπερασπίζονται. Εννοείται πως οι 300 της Βουλής είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την γραμμή του κόμματός τους, και έτσι και το κείμενο που απαγγέλλει η κυρία είναι μια σύνθεση από όσα ελέχθησαν από άλλους “διαυγείς” “υπερπροοδευτικούς” συναδέλφους της στη Βουλή, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι τόσο κωμικά τραγικό.

Ελληνική Βουλή: Διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια 10/03/2010

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ειπώθηκαν όλα σχεδόν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και σε ένα σημείο φαίνεται ότι συμφωνούν όλοι, και οι δύο πλευρές, ότι πρόκειται για μία σημαντική τομή, σε ένα σοβαρό θέμα που χρονίζει και ότι είναι η αρχή της αντιμετώπισης ενός μεγάλου ζητήματος.

Αρχή θα ήταν να είχατε μοιραστεί τους λαθρομετανάστες με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αρνούμενοι να ψηφίσετε το Δουβλίνο ΙΙ. Αρχή θα ήταν να έχετε αντιδράσει δυνατά όταν άρχισαν οι Ευρωπαίοι να σας στέλνουν πίσω όλους τους λαθρομετανάστες. Αλλά κάνατε σιωπή. Γιατί; Αρχή θα ήταν να κάνετε αλλεπάλληλα διαβήματα στο Ευρωκοινοβούλιο για την στάση της Τουρκίας. Αλλά που καιρός για τέτοια. Όταν είστε απασχολημένοι να μοιράζετε το Αιγαίο με τους Τούρκους, στη λαθρομετανάστευση θα κολλήσετε;
Αφού είναι ένα “μεγάλο ζήτημα” (“πολύπλοκο, επίπονο, πολυδαίδαλο”) την αρχή θα μπορούσατε να την έχετε κάνει χρόνια τώρα και να μιλάτε για την λαθρομετανάστευση μέρα νύχτα στα κανάλια, ανοίγοντας τον διάλογο, πράγμα που δεν κάνατε, επειδή σας είχε απαγορευτεί, ψευτοφιλάνθρωποι της συμφοράς. Επειδή σας υπέδειξαν να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό και να αφήνετε τους “ξενόφοβους” να μιλάνε γελώντας χλευαστικά μαζί τους, μέχρι να φτάσουμε ως εδώ, για να μιλήσετε τελικά για ένα “μεγάλο πρόβλημα” και το πιο σημαντικό, για να μιλάτε για τετελεσμένα. Η απόδοση ιθαγένειας σε καμία περίπτωση δεν είναι η αρχή, είναι λογικά το τέλος, και μόνο όταν έχετε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Και δεν αλλάζετε την νομοθεσία χωρίς να γνωρίζετε σε πόσους θα δώσετε ιθαγένεια στα επόμενα δέκα χρόνια. Εκτός κι αν αυτή είναι η επιδίωξή σας, να κάνετε “Έλληνες” 3 εκατομμύρια αλλοδαπούς στα επόμενα πέντε χρόνια, και άλλους τόσους στα επόμενα δέκα. Και είναι τουλάχιστον εξοργιστικό και προκλητικό, άνθρωποι που δεν έχουν κάνει το παραμικρό για το “μεταναστευτικό” πρόβλημα αλλά αντιθέτως το έχουν διογκώσει με κάθε τρόπο δυνατό, να καυχιόνται ότι φέρνουν “σημαντικές τομές”.

Αυτό το λέω μετά λόγου γνώσης.

Η γνώση τα φυλάει τα έρμα.

Με αυτό το νομοσχέδιο, βάζουμε ένα, ένα από τα αναγκαία θεμέλια για το πολύπλοκο, επίπονο, πολυδαίδαλο μεταναστευτικό ζήτημα.

Αν η απόδοση ιθαγένειας είναι ένα από τα αναγκαία θεμέλια για την επίλυση του μεταναστευτικού, τότε η υπερχρέωση, η σπατάλη και το ροκάνισμα του δημοσίου χρήματος, τα δημόσια και ολυμπιακά έργα-δώρο στους νταβατζήδες, οι μίζες των εξοπλισμών, όλα αυτά είναι επίσης αναγκαία θεμέλια για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος. Άρα είναι καθαρά ιδεολογικό το θέμα. Εδώ συμφωνούμε.

Για εμάς είναι δεδομένο ότι με αυτήν την πρωτοβουλία, όχι μόνο δεν θέλουμε να διαταράξουμε κάποια ισορροπία στον τόπο μας, μια ισορροπία εικονική έτσι και αλλιώς, που μόνο ένας αγοραίος εθνικισμός, χωρίς όρια, αναγνωρίζει ότι υπάρχει αυτήν τη στιγμή,

Αρχίζει λέγοντας πως δεν θέλουν (το ΠΑΣΟΚ) να διαταράξουν κάποια ισορροπία και αμέσως μετά ισχυρίζεται πως η ισορροπία είναι εικονική (έτσι κι αλλιώς) άρα θεωρεί πως υπάρχει κάποια ανισορροπία. Άρα, παραδέχεται πως η ισορροπία που ισχυρίζεται πως δεν θέλουν να διαταράξουν, έχει “έτσι και αλλιώς” διαταραχθεί και είμαστε πια προ τετελεσμένων γεγονότων. Και φυσικά δεν διαταράχθηκε έτσι από μόνη της όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε οι πολιτικοί και τα φερέφωνά τους, αλλά σαν σοβαρό πρόβλημα απαιτούσε και σοβαρή αντιμετώπιση και όχι την απόλυτη απουσία διακυβέρνησης των εγκληματικά ανεύθυνων του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004, που παρέδωσαν την σκυτάλη της ανισόρροπης διακυβέρνησης στην ΝΔ. Δηλαδή, σας την φέραμε, είναι αργά πια. Και η Ελλαδίτσα σας, μια εικονική πραγματικότητα του παρελθόντος. Γεμίσαμε τη χώρα με λαθρομετανάστες και τώρα σας ειρωνευόμαστε κι από πάνω για την χαμένη ισορροπία. Η χαρά δεν κρύβεται, δεν κρύβεται με τίποτα…

…αλλά προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια

Βέβαια, αυτό είναι φανερό ακόμα και στον πιο αδαή πολίτη αυτής της χώρας, ότι δηλαδή, η ισορροπία των βορείων προαστίων είναι εξασφαλισμένη.

και την κοινωνική συνοχή,

Η ιθαγένεια σίγουρα θα λύσει το πρόβλημα της γκετοποίησης, επειδή ο αλλοδαπός θα συχνάζει πιο άνετα στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι όταν έχει ένα ελληνικό διαβατήριο στη τσέπη του.

να προστατεύσουμε τα ατομικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων

Τα ατομικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Εδώ γίνεται ο διαχωρισμός, το κρατάμε αυτό γιατί προς το τέλος του εξαλέπτου της ομιλίας της αυτός ο διαχωρισμός έχει πάει περίπατο. Και φυσικά το δικαίωμα ψήφου όποιου πάει προς Ευρώπη και τον εγκλώβισε εδώ η ελληνική εξουσία είναι… ατομικό δικαίωμα.

Όπως και η εντελώς περιττή απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε προσεχώς Ευρωπαίους πολίτες για να προλάβουν να δημιουργήσουν την αλβανική “μειονότητα” πριν ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ.

και να βάλουμε κανόνες διαφάνειας σε ένα θολό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει μέχρι τώρα.

Όχι δεν είναι θολό, δεν είναι απλά διαφανές, είναι ηλίου φαεινότερο πως η αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι να κάνει την Ελλάδα αγνώριστη, και αυτό δεν είναι κανένα βίτσιο, μην νομίζετε, είναι αγνή ιδεολογική τοποθέτηση όπως περιγράφεται και πιο πάνω. Άλλωστε η αποφυγή της θολούρας δεν είναι και το φόρτε τους.

Ένα άλλο νόημα του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου είναι το μήνυμα ότι η σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα.

Εδώ αργήσατε λιγάκι. Το μήνυμα έχει σταλεί προ πολλού και η Ασία είναι γεμάτη από αγγελίες που διατυμπανίζουν ότι η Ελλάδα περιμένει να βρει την ισορροπία της με ενέσεις “υγιών” πληθυσμών όντας διαταραγμένη και λόγω άκρατου μαζοχισμού. Όσο για τον μέσο πολίτη, τι έχει να φοβηθεί. Μαζεύεται στο σπίτι του πριν πέσει ο ήλιος κλειδώνεται και είναι άφοβος. Μια συνήθεια είναι όλα έτσι; Ποια φοβικά σύνδρομα. Η σκλαβιά δεν θέλει φόβο. Αποφασιστικότητα θέλει. Πρέπει να το θέλεις πολύ να είσαι σκλάβος για να επιτρέψεις στους πολιτικούς να σου εξασφαλίζουν αυτό το παρόν και ένα ακόμα χειρότερο μέλλον και μετά να έχουν και το θράσος να σε κατηγορούν και για φοβικό από πάνω.

Η ελληνική ιστορία από μόνη της αποδεικνύει ότι η λογική της απομόνωσης, του κλειστού φρουρίου, δεν ταίριαζε ποτέ στον ελληνισμό,

Όχι, ο ελληνισμός από ανέκαθεν την είχε αυτή τη ανάγκη να ανοίγει τα φρούριά του και να μην τα κρατάει κλειστά σαν φρούρια, άλλωστε έτσι απελευθερώθηκε και η Κωνσταντινούπολη από τον Βυζαντινό ζυγό. Και μετά η Ελλάδα έζησε και το μεγαλείο της πολυπολιτισμικής οθωμανικής αυτοκρατορίας (κατά CDRSEE, Κουλούρη, Ρεπούση κ.α. ). Ένα μεγαλείο που διέκοψαν οι άξεστοι οπλαρχηγοί επαναστάτες.

ο οποίος με ανοικτούς ορίζοντες διασφάλιζε την εφημερίδα και την ταυτότητά του.

Αυτό μάλιστα. Γίνεται τώρα να έχεις “ανοιχτούς ορίζοντες” χωρίς να έχεις και ανοιχτά σύνορα; Μπορείς να έχεις “ανοιχτούς ορίζοντες” χωρίς να δώσεις “με σύνεση” βέβαια, ελληνικές ιθαγένειες σε δύο εκατομμύρια κόσμο; Έτσι για αρχή. Για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Γίνεται; Δεν γίνεται. Έχουνε μεγάλα σχέδια για μας. Μεγάλα σχέδια.

Έλεγαν οι πρόσφυγες το ’22 «Πατρίδα μάνα μ’ έδωσε να ‘μον καταραμένος, στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος». Ποιος τους πίκρανε; Ο εθνικισμός που στο ανιστόρητο παραλήρημά του, δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε μαύρους και Αλβανούς, Τουρκόσπορους ακόμα και δήθεν με το χιούμορ και τα ανέκδοτα Ποντίους.

Τώρα είναι λίγο βρώμικο να ξύνεις πληγές για να βγεις λάδι με την χωρίς προηγούμενο λαθρομετανάστευση αλλοδαπών που μας επιβάλλατε με το ζόρι.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρώτο μέλημα είναι να αγκαλιάσουμε τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα και σπούδασαν στα ελληνικά σχολειά. Δίνουμε με σύνεση στους γονείς τους τη δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας με πολιτογράφηση,

Αν η σχεδόν άμεση απόδοση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου σε 600.000 ήδη “νομιμοποιημένους” λαθρομετανάστες είναι μια “συνετή” κίνηση, περιμένουμε να δούμε και την παράλογη…

καθιερώνουμε προϋποθέσεις με αυστηρό έλεγχο

αυστηρός έλεγχος, δηλαδή όπως με τα φακελάκια των γιατρών, τα δωράκια στην πολεοδομία, τα αυθαίρετα μέσα στα δάση, τα βουλευτικά ρουσφέτια και οι διορισμοί, οι μίζες, η φοροδιαφυγή των μεγιστάνων, τα ναρκωτικά μέρα μεσημέρι σε όλη την Αθήνα και πάει λέγοντας.

που διασφαλίζουν την ομαλή κοινή συμβίωση.

Ομαλή κοινή συμβίωση. Αυτό από μόνο του, είναι το συντομότερο ανέκδοτο. Και μάλιστα διασφαλισμένη, όχι αστεία…

Γιατί, όπως πολύ σωστά τέθηκε και στην αρμόδια Επιτροπή, είναι θέμα ιδεολογίας και ιστορίας, θα πρόσθετα εγώ.

Σίγουρα είναι θέμα ιδεολογίας. Άλλοι θέλουν μια Ελλάδα ανεξάρτητη και άλλοι πολυεθνική και διχοτομημένη με το ζόρι. Όσο για την Ιστορία, είχατε ραντεβού το ξέρουμε…

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε αυτόν που έχει τα εχέγγυα της νομιμότητας να τον αποκλείσουμε απ’ το να στοιχίζεται πίσω από την ελληνική σημαία, αν το θέλει, να μετέχει της ελληνικής παιδείας, να ασπάζεται και να αποδέχεται ήθη και παραδόσεις και ιστορίες. Πώς θα του στερήσουμε το δικαίωμα πολιτογράφησης;

Ποιος απαγόρευσε τη στοίχιση πίσω από τη σημαία; Τα δημόσια ελληνικά σχολεία σε λίγα χρόνια δεν θα δέχονται ελληνόπουλα, θα τα στέλνουν με το ζόρι στα ιδιωτικά για αποσυμφόρηση. Τότε τα νέα ιθαγενόπουλά σας θα στοιχίζονται πίσω από τις δικές τους σημαίες. Ποια δικά μας ήθη και έθιμα ασπάζονται ακριβώς; Τα ρωτήσατε ποτέ; Γιατί τόση αγωνία για την πολιτογράφηση όταν δεν έχει επιλυθεί ούτε το στοιχειώδες της επιβίωσης και της σίτισης;

Ο ελληνισμός ανέκαθεν χαρακτηρίζεται από ένα πνεύμα οικουμενισμού και μετά τον ελληνισμό η Ρωμιοσύνη, μετά το Βυζάντιο, είχε το χαρακτηριστικό της αφομοιωτικής ικανότητας. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Σβορώνος και ο Ψυρούκης. Αυτή είναι η απάντησή μας στο κλίμα φοβίας, στην τάχα αλλοίωση του έθνους, στη συντέλεια του ελληνισμού.

Ε άμα το λέει και ο Σβορώνος… Στην αρχή του λογυδρίου, η ίδια παραδέχεται και μάλιστα κάπως χαρωπά και χαιρέκακα πως η ισορροπία έχει διαταραχθεί. Τώρα είναι “τάχα αλλοίωση του έθνους”; Ελπίζω να μην θεωρείται “αφομοιωτική ικανότητα” η συμβίωση με τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Μικράς Ασίας και να αναμένεται να συμβεί το ίδιο με τους αφροασιάτες.

Ο ελληνισμός δεν ανήκει ούτε στη Ρηγίλλης, ούτε στην Καλλιρρόης ούτε καν στην Αθήνα, για να μη νομίζετε ότι έχω με κανέναν προηγούμενα. Ανήκει στην οικουμένη, στον οικουμενικό ελληνισμό.

Ούτε στο ΠΑΣΟΚ ανήκει για να την μοιράζει παρέα με το ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην μαλώνουν τα κόμματα, ποιος θα πουλήσει την Ελλάδα πρώτος. Είναι κρίμα. Έχει γίνει απόλυτα κατανοητό πως η εξουσία στην Ελλάδα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα μόνο στους Έλληνες να μην ανήκει.

Οι άνθρωποι τους οποίους φοβάστε,

Εξαρτάται σε ποια περιοχή ζει ο καθένας. Έξω απ’ τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις. Και ο φόβος είναι σχετικός. Εκτός από την εγκληματικότητα, υπάρχει και η επιβολή του άλλου μέσω της αριθμητικής του υπεροχής. Ο φόβος είναι συναίσθημα, η αριθμητική τους υπεροχή σε ολόκληρες περιοχές της Αθήνας και προσεχώς σε όλη την Αθήνα και η επιβολή του δικού τους τρόπου ζωής είναι πραγματικότητα.

…ζουν και μοχθούν ανάμεσά μας, έχουν πρόσωπο, ελπίδες, όνειρα και φόβους, είναι καλοί και κακοί, νομοταγείς και παραβατικοί, όπως όλοι οι άνθρωποι, εργάζονται, πληρώνουν φόρους, αποκτούν ιδιοκτησίες, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολειό. Δεν μπορούμε να τους αρνούμαστε την τυπική συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν απορροφηθεί στην πόλη και στις αγροτικές δουλειές.

Οι Έλληνες σε μεγάλο βαθμό έδειξαν από μόνοι τους την ικανότητα για ωριμότητα. Αναζωογόνησαν τις δυνάμεις, τις δυνάμεις μας, είτε από επυλίδες, είτε από πρόσφυγες. Έτσι γινόταν πάντα. Ας γίνουμε πιο ρεαλιστές. Δεν υπάρχει νομοθεσία για την απόδοση της ιθαγένειας.

Πολλοί ρωτούν τι θα γίνει με τους μη νομίμους, τους οποίους βέβαια τους αποκαλούν αλλιώς.

Και τους πολιτικούς τους ονομάζουμε μη νοήμονες, βέβαια κάποιοι τους αποκαλούν αλλιώς. Φυσικά όσο και να ρωτούν (για τους μη νόμιμους τι θα γίνει) απάντηση δεν παίρνουν, ούτε και εδώ πρόκειται να πάρουν και υποψιάζονται την εξέλιξη: ένα ακόμα τετελεσμένο.

Η απάντηση είναι: Τώρα τί κάνουμε; Εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να εξορθολογίζουμε τη διαδικασία, βάζοντας τέλος στην αδιαφάνεια και την πλήρη απουσία νομοθεσίας, που ισχύει με το σημερινό καθεστώς.

Η “εξορθολογιστική” απάντηση είναι: Δεν κάνουμε τίποτα. Τους κάνουμε “Έλληνες” ιθαγενείς.

Οι κανόνες -αν και κατά την άποψή μου είναι λίγο διστακτικοί- δεν παύουν να είναι καλύτεροι από το χάος και την αναβλητικότητα.

Οι “διστακτικοί” κανόνες και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα έχουν ελληνοποιήσει τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο αλλοδαπούς μέχρι να πέσει το ΠΑΣΟΚ.

Η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας θα δώσει τέλος στο… χάος της απώλειας πολύτιμων ψήφων.

Αυτή είναι η ελπίδα μας να ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθεια για το μεταναστευτικό. Με το νέο πλαίσιο μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας, χωρίς να αντιμετωπίζουμε καθημερινά αιτιάσεις για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων και προσβλητικά ποσοστά ασύλου.

Η μη απόδοση ελληνικής ιθαγένειας και ψήφου σε λαθρομετανάστες δεν είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η μη απόδοση ασύλου σε όλους τους λαθρομετανάστες που όλοι ζητούν άσυλο ενώ ένα μικρό μόνο ποσοστό το δικαιούται δεν είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχοντας τακτοποιημένα τα του οίκου μας, βάζοντας τάξη στην αταξία,

Η νομιμοποίηση της αταξίας δηλαδή της παρανομίας, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος… εξάλειψής της! Έτσι κανείς δεν θα ξεχωρίζει την ανομία από την νομιμότητα και δεν θα υπάρχουν ρατσιστικές και φοβικές αντιλήψεις προς την παρανομία της λαθρομετανάστευσης, για να μπορεί να ανθεί ανεμπόδιστη.

μπορούμε να ζητήσουμε και συνδρομή, αλλά και να παλέψουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Θα… παλέψουν… για να σταματήσουν την λαθρομετανάστευση; Τώρα που γέμισε η χώρα με εκατομμύρια λαθρομετανάστες; Τώρα… θα… παλέψουν. Όπως δηλαδή πάλεψαν τα τελευταία είκοσι χρόνια…

για να στηριχθούν χώρες

Γράψε λάθος. Δεν τους ενοχλεί η λαθρομετανάστευση. Αλλά θα παλέψουν για να στηρίξουν φτωχές χώρες, αφού εμείς είμαστε πλούσιοι, θα στέλνουμε οικονομική βοήθεια, ή αν δεν έχουμε αρκετή, θα ζητήσουμε από την Μέρκελ να στείλει και εκείνη μαζί μας. Έτσι θα μειωθεί και η λαθρομετανάστευση. Ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα βγάλε το δάκτυλο από μπροστά σου για να δεις και τον ήλιο…

που η κλιματική αλλαγή,

Οι νέοι πρόσφυγες του Αλ Γκορ…

η νεοαποικιοκρατία, η στυγερή εκμετάλλευση υπο…. για τους οποίους είμαστε συνυπεύθυνοι σαν Ευρώπη,

Είμαστε συνυπεύθυνοι και καλά να πάθουμε. Εμείς δεν τους κλέβαμε τόσα χρόνια με τις αποικίες μας; Ας πάρουμε λοιπόν περισσότερους λαθρομετανάστες από όσους έχει όλη η Ευρώπη μαζί για να μάθουμε. Η χαρά του “έλληνα” αριστεριστή. Δουβλίνο ΙΙ, Δουβλίνο ΙΙ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

η αφαίμαξη πρώτων υλών τρίτων χωρών για να πλουτίζουν οι προηγμένες, οδηγούν πολίτες στην προσφυγιά. Παράλληλα γίνονται και άλλες κινήσεις και προσπάθεια φύλαξης των συνόρων, εξάρθρωσης κυκλωμάτων διακίνησης και πλαστογράφων.

Σίγουρα γίνονται κινήσεις. Και αμέτρητες μετακινήσεις με βαρκούλες, χωρίς όριο, χωρίς τέλος. Και λίαν προσεχώς, και μετακινήσεις ψηφοφόρων. Από το γκέτο στο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ στο αλβανικό κόμμα και στο μουσουλμανικό κόμμα.

Συζητήθηκαν αναλυτικά από συναδέλφους, να μην τα επαναλάβω.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι πανάκεια.

Πως δεν είναι πανάκεια . Είναι κάτι παραπάνω. Είναι η εγγύηση πως δεν θα σταματήσει η λαθρομετανάστευση. Η εγγύηση πως δεν θα σηκώσουν ποτέ ξανά οι Έλληνες κεφάλι. Λίγο είναι αυτό;

Το δηλώσαμε κατ’ επανάληψη. Είναι ένας πρώτος κρίκος για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Ο πρώτος και ο πιο αδύναμος κρίκος. Στόχος η Ελλάδα. Και τα μυαλά στις αλυσίδες με διπλό λουκέτο.

Απομένουν να γίνουν πολλά, κυρίως στον τομέα καταπολέμησης των αιτίων της μετανάστευσης.

Έτσι, έτσι. Μετά την ιθαγένεια, θα μπορέσει ελεύθερα πια η Ελλάδα να καταπολεμήσει και τα αίτια της λαθρομετανάστευσης… Να εκδίδει ελληνικά διαβατήρια κατευθείαν από τις πρεσβείες μας στην Ασία. Έτσι δεν θα είναι πια “μη νόμιμοι”. Επειδή όπως είπε και μια μεγάλη στοχαστής του 21ου αιώνα: «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπει κάποιος στη χώρα νόμιμα, οπότε έρχεται με την βάρκα ή από τον Έβρο και στη συνέχεια δεν έχει παρά να ζητήσει άσυλο επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να νομιμοποιηθεί.» Τώρα θα βρεθεί λύση και γι’ αυτό. Θα έρχονται με θεωρημένα διαβατήρια για να σταματήσει επιτέλους η παρανομία!

Ευτυχώς, πολλοί από εμάς συνεννοούμαστε, χωρίς να κοιταχτούμε καν στα μάτια. Οι πρόσφυγες πολιτικοί ή οικονομικοί,

Να και η πικρή αλήθεια. Ανακαλύψαμε το τρόπο να μην σταματήσει ποτέ η λαθρομετανάστευση. Αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΔΕΝ είναι πρόσφυγες και δεν μπορούμε να τους δώσουμε άσυλο με τον νόμιμο τρόπο (για να μπορέσουμε μετά να τους κάνουμε σε πέντε χρόνια ιθαγενείς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ), διευρύνουμε τους ορίζοντες, κατά ΟΗΕ και νεοταξικής μεταναστευτικής εκπαίδευσης και μέσω σεμιναρίων στη Βοστώνη, και ανακαλύπτουμε το νέο παραθυράκι: “Οικονομικοί πρόσφυγες”. Και περιβαλλοντικοί πρόσφυγες. Και ο,τι άλλο προκύψει.

…δεν εγκαταλείπουν τις εστίες τους ούτε για τα ωραία νησιά μας, ούτε για το φλογερό τους ταπεραμέντο. Γιατί όπως μας έλεγε ο δικός μας, ο δικός σας, ο οικουμενικός Ευριπίδης το 431 π.Χ. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος πάνω στη γη από το να χάνει κανένας την πατρίδα του».

Όχι δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν. Αλλά που να το καταλάβεις εσύ αυτό.

Ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Και από μας.

Εύκολα κατανοεί κανείς πως “επίλυση του μεταναστευτικού” για τους “προοδευτικούς” στην Ελλάδα σημαίνει: με ποιο τρόπο θα καταφέρουν να δώσουν γη και ύδωρ σε όσους περισσότερους λαθρομετανάστες μπορούν στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα δυνατό.
Η αναφορά στην φύλαξη των συνόρων όπως και το φημισμένο ψέμα “Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες” σήμαινε ένα και μόνο πράγμα: δεν θα υπάρχουν λαθρομετανάστες επειδή από εδώ και στο εξής όλοι θα εισέρχονται νόμιμα ως “οικονομικοί πρόσφυγες”, “περιβαλλοντικοί πρόσφυγες” ή ο,τι άλλο θέλουν σε “πρόσφυγες” και ακόλουθα θα δίδεται σε όλους η ελληνική ιθαγένεια.
Ακόμα και στη περίπτωση που αποφασίσουν να μην έρθουν άλλοι προσκεκλημένοι του ελληνικού πολιτικού κόσμου από τα βάθη της Ασίας για να παραλάβουν το διαβατήριό τους, με βάση αυτό το νομοσχέδιο και τα ήδη πάνω από δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τους συγγενείς τους που θα εκτοξεύσουν τον αριθμό τους στο υπερδιπλάσιο, θα υπάρχει αρκετή μαγιά ελληνοποιημένων ψηφοφόρων ώστε όχι μόνο να διαταράξει αλλά να ανατρέψει εντελώς τη ισορροπία, όχι μόνο στη Βουλή με τα “μειονοτικά” κόμματα, αλλά να αλλάξει ριζικά και οριστικά και τη ίδια την όψη και την ιδιότητα της πατρίδας μας σε διάστημα μικρότερο των 25 ετών που σε τίποτα δεν θα θυμίζει πια την Ελλάδα του σήμερα.
Γι’ αυτό είναι αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία με την οποία ψηφίστηκε αυτό το νομοσχέδιο.
Επειδή αυτή η απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου που με τόση αυταπάρνηση πάλεψαν για να περάσουν, αρχίζοντας ύπουλα μέσα στις γιορτές με την διαβούλευση φιάσκο, και ενάντια στην θέληση του ελληνικού λαού, δεν αφορά μερικές χιλιάδες μετανάστες, αλλά εκατομμύρια λαθρομετανάστες που οι πολιτικοί δεν έχουν καμία διάθεση ούτε υποχρέωση σε κανέναν από μας να τους απαγορεύσουν την είσοδο, ούτε και να τους φροντίσουν ή να τους βρουν εργασία. Και ας είναι και… μερικοί από αυτούς παραβατικοί… Ε, συμβαίνουν αυτά… Και όποιον πάρει ο χάρος. Δεν έχουν δα και υποχρέωσή τους να μας προστατεύσουν από τους προσκεκλημένους τους που παρεκτρέπονται. Άλλωστε, η αστυνομία έχει απασχοληθεί κυρίως στην προσωπική τους φύλαξη, για να μπορούν έτσι να εμπνέουν και σε μας αυτή την υπέρμετρη αυτοπεποίθηση “μακρυά από φοβικά σύνδρομα” και να εκφράζουν μαλώνοντάς μας την δυσπιστία τους για την δική μας “φοβία”. Στο κάτω κάτω, από τα δύο και βάλε εκατομμύρια μόνο μια χούφτα είναι οι… παραβατικοί. Και ας λένε κάποιοι πως έχουν γεμίσει οι φυλακές και τους διώχνουν να κάνουν τις βόλτες τους. Δεν έγινε και τίποτα. Οι υπόλοιποι, οι σώφρονες, που μας αγαπάνε και “θέλουν να γίνουν Έλληνες”, θα μας αλώσουν με την ψήφο τους. Και γιατί να προσαρμοστούν στην ελληνική κοινωνία όταν θα αποκτήσουν πολιτική δύναμη; Γιατί να ασπαστούν τα ελληνικά έθιμα όταν έχουν τα δικά τους; Και ας διαλύεται η χώρα οικονομικά. Η υγεία, η παιδεία, όλες οι υποδομές, και μάλιστα μέσα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσκολίας. Ο παγκοσμιοποιημένος διεθνής καπιταλισμός και η κουτοπόνηρη ελληνική εργοδοσία χρειάζεται τους πρόθυμους και εμείς μάλλον περισσεύουμε επειδή γίναμε απαιτητικοί και μάθαμε και να απεργούμε…
Και η αυτοκρατορία που προσκυνάνε οι σοσιαλιστές χρειάζεται την Ελλάδα διαλυμένη για να αλλάξει το γεωπολιτικό σκηνικό στη Μεσόγειο.
Έτσι, το πρώτο και το μόνο που θα κάνουν θα είναι να τους νομιμοποιούν και να τους ελληνοποιούν… Η ιδεολογία του αφελληνισμού πάνω απ’ όλα… και… πάνω απ’ όλους μας.
Όταν μια πατρίδα παραδίδεται σε άλλα χέρια και αλλάζει ριζικά, τότε ναι, είναι μια χαμένη πατρίδα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: