Home

Ανατριχιαστικό βίντεο αλητοδημοσιογραφίας

September 13, 2010Ανεξάρτητα απ’ το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με την αποτελεσματικότητα του πετάγματος ενός παπουτσιού προς την κατεύθυνση του Παπανδρέου, η αντίδραση των δημοσιογράφων του πάνελ του Mega θυμίζει εκείνη μιας αγέλης από ύαινες που απειλούνται να χάσουν το μερίδιό τους από τα απομεινάρια μιας φρεσκοσκοτωμένης λείας. Και μάλλον οι ύαινες έχουν κάποια ελαφρυντικά που εκείνοι σαφέστατα δεν έχουν.


Έχει κι συνέχεια…

«Τις συνέπειες της ανοησίας του θα τις μάθουμε τις επόμενες μέρες, τα συμπεράσματα όμως μπορούμε από τώρα να τα βγάλουμε. Η τηλεόραση σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης συνεχίζει να κάνει είδηση την γελοιότητα. Πολλές φορές την κατασκευάζει κιόλας αναμασώντας ηρωικές πράξεις του παρελθόντος. Γιατί μην μου πείτε ότι φανταζόταν ποτέ ο Αλ Ζάιντι – ο Ιρακινός δημοσιογράφος που πέταξε το παπούτσι του στο Μπους – ότι κάποτε θα τον αντέγραφε ένας «πατριώτης» που βλέπει οράματα ότι του παίρνουν την Μακεδονία και ότι δεν του διορίζουν την κόρη (εναλλάξ).»

Η γελοιότητα ξεχειλίζει από την ανοιχτή τηλεόραση και διαχέεται ακόμα και στα “προοδευτικά” μπαράκια και πότε πότε κρατάνε και καμιά σημείωση στην χαρτοπετσέτα άμα λάχει…
Μην πάει χαμένη η έμπνευση. Εναλλάξ οράματα είναι αυτά…
Το παραπάνω απόσπασμα, αριστούργημα γεμάτο απέχθεια προς τον πατριώτη, είναι του πρωτ-αγωνιστή Σταύρου Θεοδωράκη του Protagon, που ανησυχεί για «τις συνέπειες της ανοησίας» του γιατρού.

Όταν καις ολόκληρη πόλη και κάνεις πλιάτσικο επειδή σου παίρνουν την ζωή σου από τα χέρια σου δεν είναι «ανοησία», δεν είναι «γελοίο», είναι υγιής επαναστατικότητα, αλλά όταν πετάς ένα παπούτσι είναι «γελοίο» και «ανοησία», ακόμα κι αν σου παίρνουν τη ζωή σου μέσα από τα χέρια σου με ένα αργό αλλά εξίσου αποτελεσματικό τρόπο.

Αυτό που φαίνεται να έχει σημασία τελικά στον αριστερόστροφο φαντασιακό κόσμο είναι το στυλ της έκφρασης. Αλλιώς είναι η μολότοφ πως να το κάνουμε… Εξάλλου δικαίωμα στον “ακτιβισμό” δεν μπορεί να έχει όποιος κι όποιος. Που πας κύριε με πατριωτική ορμή; Γιατί δεν ρωτάς να μάθεις; Ο “ακτιβισμός” ανήκει αποκλειστικά σε συγκεκριμένα άτομα του χώρου. Αν δεν έχεις τα απαραίτητα “διαπιστευτήρια” να κάτσεις σπίτι σου.
Ξέχνα τους οπλαρχηγούς.
Αυτή την «ανοησία» τους ν’ απελευθερωθούμε από τους “πολίτες του κόσμου” ακόμα την πληρώνουμε.
Και τώρα, για να ξανακουστούν τα τούρκικα και οι μιναρέδες σε όλη τη χώρα, πρέπει να μας ξεπουλάνε πυρετωδώς οι πολιτικοί, να ιδρώνουν οι dragones, να ξεφορτώνουν μέρα νύχτα οι βάρκες στο Αιγαίο, και στα κανάλια, να “αγωνίζονται” τα protagon για τους αδυνάτους και τις “φυλές της Αθήνας” και να παίζουν οι οθωμανικές σαπουνόπερες απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς σταματημό.

Τι κρίμα που μετά από τόση στήριξη από το σύστημα της κατ’ εξοχήν αριστερόστροφης καθεστωτικής δημοσιογραφίας η μολότοφ έχει εκτελέσει την αποστολή της και αποσύρθηκε μέχρι νεωτέρας.
Έτσι μετριέται το cool της επαναστατικότητας. Η φωτιά δεν έχει συνέπειες. Το παπούτσι όμως έχει. Άντε να δούμε τώρα τι θα μας κάνουν… Τι συνέπειες θα έχουμε. Λέτε να ανέβουν τα spreads; Λέτε να κλείσει το Mega;


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s