Home

Οι Έλληνες δεν είναι αμερικανάκια – Τέσσερα χρόνια μετά

September 1, 2012

Μια προσφιλής ειρωνεία των “έξυπνων” Ελλήνων είναι να αποκαλούν τους Αμερικανούς “αμερικανάκια”.
Τόσα χρόνια τώρα κορόϊδευαν τους Αμερικανούς και όλους τους αλλοδαπούς γενικά, και πίστευαν ότι είναι οι πιο έξυπνοι τύποι στον πλανήτη. Τώρα, όλος ο πλανήτης τους θεωρεί σκουπίδια και γελάει μαζί τους…

Αυτό το μπλογκ ήταν το πρώτο που μίλησε για τις ιδιωτικές και δήθεν κρατικές τράπεζες όπως η “Τράπεζα της Ελλάδας”, για την τοκογλυφία και τις προγραμματισμένες οικονομικές κρίσεις, για την επερχόμενη ένδεια και την άλωση της Ελλάδας, για την κατοχή και τον εργασιακό μεσαίωνα, για την αντικατάσταση του πληθυσμού της Ελλάδας, για γενοκτονία, για την προσπάθεια να προκληθεί εξέγερση, για την αδυναμία των Ελλήνων να επαναστατήσουν και το πρώτο που χαρακτήρισε τον Παπανδρέου δήμιο.
Τώρα που όλοι έγιναν μετά Χριστόν προφήτες, τώρα που χάθηκαν όλα, ας δούμε και τι άλλαξε στο ελλαδιστάν, 4 χρόνια μετά.
Ολόκληρο το αρχικό κείμενο, εδώ: Οι Έλληνες δεν είναι αμερικανάκια.

Όχι, οι Έλληνες δεν είναι αμερικανάκια. Και δεν θα γίνουν ποτέ. Και πως να γίνεις αμερικανάκι, όταν:

Αντί για ταινίες του Xόλιγουντ, έχεις υποτιτλισμένες ταινίες του Χόλιγουντ. Αντί για τα αποχαυνωτικά σήριαλ της τιβούλας, έχεις μεταγλωττισμένα αποχαυνωτικά σήριαλ.

Τώρα πια, όλα σχεδόν τα σήριαλ είναι τούρκικα. Η πρόοδος ήταν αναπόφευκτη.

Αντί για κατευθυνόμενα media έχεις μετριότατα και απαράδεκτα κατευθυνόμενα media.

Οι ίδιοι άνθρωποι που σε αποκοίμισαν και σε οδήγησαν στη λήθη. Οι ίδιοι άνθρωποι που σου πρόσφεραν ευδαιμονία και σε κατεύθυναν από τα δελτία ειδήσεών τους όσα χρόνια γινόταν το πλιάτσικο του δημόσιου χρήματος και ο γκανγκστερικός υπερδανεισμός. Οι ίδιοι σε οδήγησαν και στα μνημόνια. Μετά, οι ίδιοι, έγιναν αντιμνημονιακοί. Άλλωστε, η δουλειά έχει γίνει τώρα. Και όμως, ακόμη τους παρακολουθείς.

Αντί για πολυάριθμα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια γεμάτα με διαφημίσεις, έχεις λιγοστά ιδιωτικά, και τα “κρατικά” κανάλια που ακριβοπληρώνεις για να έχουν ένα αξιοπρεπές logo κόστους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, και για να παίζουν περισσότερες διαφημίσεις και από τα ιδιωτικά.

Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Ακόμη και να χρεωκοπήσει επισήμως η χώρα, και τα λογότυπα αλλά και οι ιστοσελίδες του Δημοσίου, θα κοστολογούνται σε εκατομμύρια Ευρώ.

Αντί να πηγαίνεις στα (οποιαδήποτε) mall, πηγαίνεις στο The Mall.
Αντί να κάνεις shopping therapy, κάνεις “σόπιν θέραπι”.
Αντί να πληρώσεις 250 δολάρια για να δεις την Μαντόνα, πληρώνεις 250 ευρώ για να δεις την Μαντόνα.
Αντί να τρέχεις σαν τρελός να αγοράσεις το τελευταίο must-have super-duper ultra-thin touch-screen sexy-baby κινητό που μόλις βγήκε στην αγορά, το κάνεις καπάρο βδομάδες πριν και ησυχάζεις.
Aντί για όλα αυτά τα δήθεν ίn, cooler-than-thou αμερικανικά περιοδικά, έχεις να κάνεις με “αυθεντικά” απαράμιλλου και ιδιαζόντως εξεζητημένου περιεχομένου ντόπια περιοδικά με φυσικά ( τι άλλο; ) το ίδιο ακριβώς cooler-than-thou περιεχόμενο, με τους ίδιους αγγλόφωνους τίτλους, προσαρμοσμένο και ελαφρώς μεταφρασμένο στα ελληνικά, ελαφρώς μόνο, γιατί έτσι είναι πιο cool.

Ο αρρωστημένος ανταγωνιστικός υπερκαταναλωτισμός, πιθηκισμός του ελληνικού νεοπλουτισμού, δεν έχει υποστεί την παραμικρή απώλεια.

Αντί για το lifestyle of the rich and famous, έχεις τo lifestyle of the stupid and idiotic.
Αντί για το jet set του Χόλιγουντ έχεις το jet set της Μυκόνου.

Ούτε αυτά αλλάζουν. Αυτοί έχουν χρήματα και για τα τρισέγγονά τους.

Αντί για τον George Carlin ή τουλάχιστον τον Chris Rock, έχεις τον Λαζόπουλο.

Αποχαυνωθείτε και επαναστατήστε από τον καναπέ. Όλα σε ένα. Οργιστείτε λιγάκι, ξεθυμάνετε ελεύθερα, και θα κοιμηθείτε πιο όμορφα μετά. Ανατρεπτικός όσο δεν γίνεται, για τα λεφτά που παίρνει φυσικά. Ό,τι πληρώνεις, λαμβάνεις. Την δουλειά του την έκανε τόσα χρόνια, τώρα όψιμος αντιμνημονιακός.

Αντί για δηλητηριασμένες και μεταλλαγμένες τροφές τρως δηλητηριασμένες και μεταλλαγμένες τροφές εμπλουτισμένες με πανάκριβο ορυκτέλαιο.

Όλο σχεδόν το γάλα που διατίθεται στην Ελλάδα παράγεται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Τα δίποδα τρέφονται επίσης με μεταλλαγμένα. Τα φυτοφάρμακα τα χειρίζονται “οικονομικοί” εργάτες που δεν μπορούν να διαβάσουν τις οδηγίες που αναγράφονται στα ελληνικά και έτσι ψεκάζουν “με το μάτι”.

Αντί για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, εσύ πρέπει να σκάσεις μέχρι και 15 ευρώ για να μπορέσεις να έχεις ελεύθερη πρόσβαση στον υπόλοιπο στυλάτο συρφετό μέσα στο δάσος με τις ομπρέλες.

Πολύ σύντομα, δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση στις παραλίες. Δεν είναι δυνατόν οι ιθαγενείς να ενοχλούν τους πλούσιους και διάσημους της Δύσης.

Αντί για ένα ανύπαρκτο εθνικό σύστημα υγείας, έχεις ένα υπερμοντέρνο εθνικό ράντζο και τους προμηθευτές του ΕΣΥ να πίνουν το αίμα σου… στην υγειά σου.
Αντί για αδιάφορους και απρόθυμους γιατρούς, έχεις εγκληματικά πρόθυμους γιατρούς με τσέπες γεμάτες από ανιδιοτελούς και εθιμοτυπικής φύσεως φακελάκια.

Τα εγκληματικά στοιχεία, οι κυβερνώντες, οι προμηθευτές και οι γιατροί*, ακόμα λύνουν και δένουν. Αν δεν είσαι κάποιος, αν δεν τα σκάσεις, αν δεν είσαι λαθρομετανάστης, τότε δυστυχώς για σένα, ψόφησες.
*( Ναι υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ό,τι και να κάνεις, θα ψοφήσεις και θα μοσχοπουλήσουν τα όργανά σου.)

Αντί για ρυπογόνα φανταιζί SUV, έχεις ρυπογόνα φανταιζί SUV δίπλα σε όλα τα υπόλοιπα που “αναγκάζεσαι να “λαδώνεις” στον έλεγχο εκπομπής καυσαερίων για να ρυπαίνουν ελεύθερα.

Ο λαός θέλει πράσινη ανάπτυξη; Ίσως, αλλά μην στερηθεί και το καυσαέριο. Θα το παρκάρει και θα το μαρσάρει και ας μη μπορεί να το κυκλοφορήσει.

Αντί για ξεπερασμένες και καταπιεστικά αυστηρές νομοθεσίες για τα ακίνητα, εσύ χτίζεις το ακίνητό σου αυστηρά και μόνο εκεί ακριβώς που θέλεις.
Αντί για πυρκαγιές δασών τεράστιων εκτάσεων, έχεις πυρκαγιές ολόκληρων διαμερισμάτων και νομών, με πολλές δεκάδες θύματα, και αρχίζεις να ανησυχείς πως δεν θα έχεις πια τι να κάψεις.

Η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά ακόμα για κάψιμο. Οι περικοπές στη πυρόσβεση είναι επιβεβλημένες αλλιώς δεν θα προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να τα τσιμεντώσουν όλα.

Αντί να είσαι ρατσιστής αποικιοκράτης, φέρεσαι σαν ρατσιστής αποικιοκράτης, μόνο που η αποικία είναι η ίδια σου η χώρα, και ο έποικος δυστυχώς, δεν είσαι εσύ.

Όλο το βλαχομπαρόκ την είχε δεί αριστοκρατία. Τώρα που γέμισε η χώρα με λαθρομετανάστες, έσκασε το παραμύθι. Οι έποικοι θα έχουν δουλειά, επειδή μπορούν και δουλεύουν με τους μισθούς που θέλει η τρόικα. Οι ιθαγενείς, ή θα φύγουν ή θα φυτοζωούν προσπαθώντας να προσαρμοστούν σε μισθούς Βουλγαρίας ή Πακιστάν.

Αντί για το πάλαι ποτέ κακόφημο Χάρλεμ και τις συμμορίες του L.A., έχεις τον Άγιο Παντελεήμονα, την Ομόνοια και σχεδόν όλο το ιστορικό κέντρο της κάποτε όμορφης Αθήνας.
Αντί για μια κοσμοπολίτικη πολυπολιτισμική πόλη-αχταρμά αλά Νέα Υόρκη, έχεις υπό κατασκευή το χειρότερο δυνατό γκέτο-αχταρμά αλά Ζιμπάμπουε, γύρω από την Ακρόπολη.

Οι τουρίστες παρακαλούνται να εισέρχονται στον Παρθενώνα μόνο μέσω ελικοπτέρου για την σωματική τους ασφάλεια.
Η Αθήνα δεν κατοικείται από Έλληνες. Ισλαμική πόλη είναι, δεν έγινε και τίποτα. Ζωή σε λόγου μας.

Αντί για τις εκατό διαφορετικές μαφίες, έχεις μόνο είκοσι διαφορετικές μαφίες που αξίζουν όσο διακόσιες.
Αντί για μια metropolitan βαρβάτη αστυνομία, έχεις μια αστυνομία, που ούτε στο άστυ ποτέ βρίσκεται, ούτε για την επιβολή του νόμου έχει καμιά υποχρέωση απέναντί σου.

Από τη πολιτική μαφία, την μαφία των νταβατζήδων, την μαφία των τραπεζιτών, τις μαφίες των δημοσίων υπαλλήλων, τις μαφίες των μιζών και της Siemens, την μαφία του δουλεμπορίου και των παράνομων νομιμοποιήσεων των αλλοδαπών, τις τόσες αλλοδαπές μαφίες, την μαφία των ναρκωτικών, την μαφία των εισαγωγέων και των σουπερμάρκετ, την μαφία του παραεμπορίου, την μαφία των καυσίμων, την μαφία ξεπλύματος μαύρου χρήματος δισεκατομμυρίων, μέχρι την εκκολαπτόμενη μαφία των δεκαπεντάχρονων της γειτονιάς που κάνει βανδαλισμούς, ληστεύει και δέρνει αδιακρίτως, ένας παράδεισος μαφιών η Ελλάδα.
Η αιτία φυσικά είναι η διεθνούς φήμης αγάπη των Ελλήνων για “ελευθερία”. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη αγάπη των κουτοπόνηρων ραγιάδων, είναι η αγάπη για την ασυδοσία. Γι’ αυτό και η κυρίαρχη φιλοσοφία των νεοελλήνων είναι η ατιμωρησία. Μένω ατιμώρητος, μένεις ατιμώρητος, μένουμε ατιμώρητοι.

Αντί για εκμετάλλευση και φτώχεια έχεις υπερεκμετάλλευση, φτώχεια, και το κυριότερο, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει: “ακρίβεια”.
Αντί για την υπερφορολόγηση των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων με σκοπό την οικονομική ανακούφιση των μεγιστάνων του πλούτου, ξέρεις πολύ καλά τι έχεις.

Θα θυσιαστεί τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσμού για να ζήσουν όμορφα όλοι οι υπόλοιποι. Το σημαντικό βέβαια, είναι να σωθεί η Ελλάδα. Και να παραμείνουν γεμάτες οι τσέπες της διεφθαρμένης νταβατζοκρατίας, των ντόπιων τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.

Αντί για Cruise και Tomahawk Missiles και πυρηνικές κεφαλές, έχεις παχιές εξοπλιστικές μίζες, ελικόπτερα νεκροφόρες και ανεγ-κέφαλους υπουργούς αμύνης.
Αντί για αφελέστατη καταναλωτική υπερχρέωση και δανεισμό μέχρι να φτάσεις στον πλειστηριασμό, έχεις απλώς διακοποδάνεια και ακριβά αμάξια που σε οδηγούν στον πλειστηριασμό.

Και σαν πολίτες και σαν κράτος, υπολόγιζαν χωρίς τον τοκογλύφο.
Το κράτος υπερδανειζόταν και το έκανε συνειδητά, προς όφελος των πολυεθνικών, των Βορειοευρωπαίων και Αμερικανών εξοπλιστικών μεγαλοπρομηθευτών και προς όφελος των τοκογλύφων που εξασφάλιζαν την ιδιοκτησία του ελληνικού χώρου με αντάλλαγμα αέρα κοπανιστό. Οι πολίτες δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα, υπερδανείζοταν και εκείνοι σε μια κατάσταση απόλυτης ευδαιμονίας, επηρεασμένοι από τον πολιτικό κόσμο και τα χλιδάτα χρηματιστηριακά παιχνίδια, τους Κωστόπουλους, τα λάιφστάϊλ, τον ανταγωνιστικό καταναλωτισμό, τα ΜΜΕ και τις διαφημιστικές εταιρίες.
Ο τοκογλύφος όμως, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Πλειστηριασμό στη δημόσια περιουσία του κράτους (των πολιτών), πλειστηριασμό και στις κατοικίες των πολιτών. Η φάκα έχει τώρα κλείσει.

Αντί για τους φιλάνθρωπους Carnegie και Rockefeller, έχεις τους φιλάνθρωπους κο Λαμπράκη και κα Βαρδινογιάννη.
Αντί για Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, έχεις Νεοδημοκράτες και Πασόκους.

Οι οικογένειες του πλούτου, οι νταβατζήδες και τα κόμματά τους. Ό,τι και να ψηφίσεις, δικό τους είναι. Η επιλογή φυσικά, είναι όλη δική σου…

Αντί για ξέσπασμα σκανδάλων διεφθαρμένων πολιτικών έχεις έναν διαρκή τηλεοπτικό μαραθώνιο σκανδάλων διεφθαρμένων πολιτικών, και όποιος αντέξει.
Αντί για πολιτικούς που κάνουν εγκλήματα και μένουν ατιμώρητοι, έχεις πολιτικούς που η δικαιοσύνη αναλαμβάνει να τιμωρήσει με το δυστυχώς για εκείνους αναπόφευκτο αποτέλεσμα να φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Την ημέρα που θα παγώσει η κόλαση θα τιμωρηθούν και οι υπάνθρωποι που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Αντί για ένα άχρηστο εκπαιδευτικό σύστημα έχεις ένα άχρηστο εκπαιδευτικό σύστημα υπό μόνιμη κατάληψη.
Αντί για μια άνευρη αποχαυνωμένη νεολαία που παίζει όλη μέρα video games, έχεις μια νευρασθενική αποχαυνωμένη νεολαία που παίζει όλη μέρα με τα video games και με τα κινητά πίσω από τις emo φράντζες ή τις άνευρες νεο-χίπι american style μπούκλες της.
Αντί για καπελωμένα από πολυεθνικές πανεπιστήμια, έχεις καπελωμένα από αντεθνικούς αριστεριστές πανεπιστήμια, που θα καπελωθούν και από τις πολυεθνικές και θα πληρώνεις και είσοδο από πάνω.

Όλα χάρη στα πανεπιστήμια. Ο αντεθνικός φανατισμός τους, ταφόπλακα της Ελλάδας. Μόνο που τώρα θα σπουδάζουν μόνο τα παιδιά της ελίτ…

Αντί να πιστεύεις ό,τι σου λένε, πιστεύεις ό,τι ακούς και διαβάζεις, και φυσικά ό,τι σου λένε, αρκεί να είναι στυλάτο, χαριτωμένο και γαργαλιστικό.
Αντί να φέρεσαι σαν να είσαι το κέντρο του κόσμου, φέρεσαι σαν να ζείς στην καλύτερη μπανανία του κόσμου, που βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου.

Αποικία σε τοκογλυφική υποθήκευση και πλιάτσικο με μέλλον πολλών δεκαετιών.
Τώρα το κατάλαβες επιτέλους, η αποικία είναι η ίδια σου η χώρα.

Τα νέα λοιπόν είναι καλά. Είμαστε ασφαλείς.
Δεν θα γίνουμε ποτέ αμερικανάκια.

Καταναλωτική σκλαβιά ή θάνατος.
Smartphone ή θάνατος.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: